‘Meer Bewegen voor Ouderen’ start in september

Senioren in beweging (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. In september start Participe een nieuw seizoen met cursussen ‘Meer Bewegen voor Ouderen’. De lessen dragen niet alleen bij aan het verbeteren van de gezondheid, ook de gezelligheid in en na de lessen maakt dat velen met plezier meedoen aan de lessen.

Regelmatig bewegen maakt je sterker, fitter en leniger. In de lessen ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ is aandacht voor balans, kracht, mobiliteit en conditie maar ook voor het verbeteren van de lichaamshouding. Volgens docent Steven van Leeuwaarde zijn de voordelen groot: “Gewrichtspijnen nemen af, er is minder risico op hart- en vaatziekten, het zelfvertrouwen in het bewegen neemt toe en de kans op vallen wordt kleiner. Als je dan ook nog eens je voeding aanpast kun je echt een stuk gezonder worden en dat maakt dat je langer de dingen kunt blijven doen die je leuk vindt, ook als je ouder wordt.”

Zelfvertrouwen
De lessen zijn laagdrempelig en Steven let goed op de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers. Hij heeft ervaring met veel verschillende cursisten, zoals mensen met diabetes of Parkinson, nek- en rughernia, frozen shoulders, maar ook mensen die na een infarct weer op krachten willen komen. Hij ziet dat niet alleen de houding en de conditie verbetert, maar ook dat zelfvertrouwen toeneemt. Een aantal deelnemers knapt zelfs zo op van de lessen, dat zij na enige tijd hun stok of rollator thuis konden laten

Gelukshormonen
Door actief te bewegen neemt niet alleen je gezondheid toe, maar het heeft ook effect op hoe je je mentaal voelt. Gevoelens van stress en angst nemen af en de aanmaak van gelukshormonen neemt toe, waardoor je je beter voelt. Daarnaast vinden de deelnemers het ook heel leuk om elkaar te ontmoeten, hun verhaal kwijt te kunnen en ergens bij te horen. Na afloop drinken we altijd gezellig nog een kop koffie met degenen die dat willen en voor een aantal is dit minstens zo belangrijk als de beweegles zelf.

Interesse? Neem contact op met het cursusbureau van Participe Amstelland, op dinsdag tot en met vrijdag van 9:30-13:30 uur via 020 5340441 of mail cursus@participe.nu. Een overzicht van de cursussen, data, tijden en kosten is te vinden op participe-amstelland.nu/cursussen en in de cursusfolder die verkrijgbaar is op het kantoor van Participe aan de Hadleystraat 55. Veel zorgverzekeraars zijn bereid de kosten van deze lessen te vergoeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin