Maud trots op vierde plaats

De meiden van Unity met Maud in het blauw (Foto screenshot van NPO Zapp)

Door: Arjen Vos. Met de twaalf punten van de Duitse jury in the pocket was de puntentelling een heerlijk begin voor de meiden van Unity. Ze hadden natuurlijk gehoopt dat meer landen het voorbeeld van onze oosterburen zouden volgen maar bij geen van de andere elf jury’s vielen de maximale ‘douze points’ in de richting van Nederland. Het sprankelende kwartet waarin de Aalsmeerse Maud Noordam meezingt moest genoegen nemen met een vierde plaats. Frankrijk won gisteravond de junior editie van het Eurovisie Songfestival.

Het werd een gezellige en goed georganiseerde show vanuit gastland Polen waar Unity natuurlijk graag naar toe was gegaan om live op te treden. In plaats daarvan werd in de (Aalsmeerse!) studio een opname gemaakt die werd opgestuurd naar de organisatie en waar heel Europa van mocht genieten. De meiden konden vervolgens heel relaxed in Hilversum de show volgen. Spannend was het dat er kort een live verbinding werd gemaakt waarin Maud aan de Poolse presentatrice mocht vertellen wat het belangrijkste van vriendschap is. In vloeiend Engels, waarin het tweetalig onderwijs dat ze volgt op het Hermann Wesselink College zijn waarde bewees, vertelde Maud dat beste vrienden altijd op elkaar kunnen rekenen. En ze hoopte dat ze hadden laten zien dat ze met hun optreden ook echt beste vrienden zijn.

Maud liet na afloop weten heel blij en trots te zijn op hun deelname en het behaalde resultaat en het de Franse Valentina van harte gunde dat ze het festival won.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel