Maud Noordam met ‘Best friends’ naar Eurovisie Songfestival

Door: Arjen Vos. Tijdens een surrealistische finale vanavond in het Rotterdamse Ahoy, heeft de Aalsmeerse Maud Noordam zich met haar meidengroep Unity geplaatst voor het Junior Eurovisie Songfestival op zondag 29 november. Het nummer ‘Best friends’ maakte het meeste indruk bij de jury.

In plaats van vier acts waren er drie omdat soliste Robin positief getest was op corona. Ook Unitylid Demi moest om dezelfde reden afhaken zodat Maud, Naomi en Jayda als trio moesten optreden. Dat vroeg op het laatste moment nog een behoorlijke aanpassing in de choreografie van het overgebleven drietal. Maar hun opvallende act met drie deuren stond als een huis.

Van de drie overgebleven acts kreeg Unity de hoogste score van de vakjury en van het televisiekijkend publiek. In het grote Ahoy was alleen een handjevol familie aanwezig om de deelnemers te supporten.

Jammer voor Maud en de dames van Unity is dat er geen reisje naar Polen in het verschiet ligt. Dit land is officieel wel gastheer voor het songfestival maar ‘vanwege corona’ zullen alle deelnemers 29 november vanuit hun eigen land optreden. Eenzelfde scenario dreigt ook voor het grote Eurovisie Songfestival volgend jaar in Rotterdam.

Klik hier voor het interview dat we eerder dit jaar hadden met Maud.

Foto: still uitzending AvroTros

Lees vorig bericht

Foto 313: verzin en win

Lees volgend bericht

Aalsmeer/Aalsminder: Rutger Brussen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *