Mathijs Piet promoveert naar Ridder

Door: Arjen Vos. Tijdens het jubileumfeest van Kinderhulp Afrika afgelopen zaterdag werd Mathijs Piet tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Een grote verrassing voor de oprichter en scheidend voorzitter van de organisatie.

De stichting Kinderhulp Afrika vierde het 35 jarig bestaan zaterdagmiddag met een feestelijk programma in het onderkomen van de Levend Evangelie gemeente in Aalsmeerderbrug. Zo was er onder meer een veiling, een Oegandese maaltijd en werd er een live verbinding tot stand gebracht met het project in Oeganda waar ieder jaar duizend kinderen onderwijs krijgen en er medische zorg wordt verleend voor de omgeving. De gasten die nog niet goed wisten wat de Aalsmeerse organisatie in 35 jaar tijd in het Afrikaanse land hebben opgezet, keken hun ogen uit bij de beelden die getoond werden. De slogan ‘van kansarm naar kansrijk’ behoefde geen uitleg meer.

Reddende engel
En toen beklom burgemeester Oude Kotte het podium. Met permissie van zijn Haarlemmermeerse collega Marianne Schuurmans mocht hij in de buurgemeente niet alleen zijn ambtsketen dragen maar ook een onderscheiding uitreiken. In 2012 werd Mathijs Piet al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een onderscheiding met name bedoeld voor buitengewone verdiensten met een lokale impact. “Maar uw buitengewone verdiensten overstijgen alle wereldse grenzen,” zo sprak de burgemeester Piet toe, “u bent een schild voor kwetsbaren en een reddende engel voor kansarmen. Door de keuzes die u in uw leven heeft gemaakt zijn er vele mensenlevens veranderd. Van kansarm tot kansrijk, van een leven zonder toekomst naar een toekomst zonder grenzen. U bent een echte ondernemer die zijn talenten niet voor eigen gewin inzet maar bovenal voor het welzijn van anderen.”

De voormalige eigenaar van een vermaard schildersbedrijf was zichtbaar onder de indruk van de woorden van Oude Kotte. Dat hij zijn eerder verkregen lintje moest inleveren voor een nieuwe grotere onderscheiding vond hij dan ook geheel niet erg.

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin