Markering moet veiligheid Kasteleinweg verbeteren

Extra aandacht voor veilige oversteek op de kruising Mensinglaan. (Foto: Arjen Vos)

Door: redactie. Om de verkeersveiligheid op de Burgemeester Kasteleinweg te verbeteren wordt de markering en de bebording op rotondes en kruispunten aangepast. Daarmee zou in elk geval het risico voor fietsers om letsel op te lopen een stuk kleiner moeten worden.

Wat de rotondes betreft maken de maatregelen het voor automobilisten duidelijker dat fietsers vanuit twee richtingen kunnen komen. De indeling op de rotondes zelf wordt ook aangepast. Bij de rotonde bij de Dorpsstraat wordt de bocht voor fietsers die vanaf de Aalsmeerderbrug rechtsaf richting Dorpsstraat willen rijden aangepast. Hierdoor worden fietsers gedwongen langzamer te rijden.

Prikkels verminderen
De gemeente laat weten dat de situatie vanaf de ingebruikname van de vernieuwde Burgemeester Kasteleinweg nauw gemonitord wordt. Uit reacties van weggebruikers bleek dat de rotondes vooral voor automobilisten veel prikkels tegelijkertijd met zich meebrengen. Met deze aanpassingen zegt de gemeente de overzichtelijkheid voor alle weggebruikers te willen vergroten. Ook na deze aanpassingen zal de gemeente de vinger aan de pols houden en waar nodig bijsturen.

Stoppen
Niet alleen de rotondes worden onder handen genomen. Ook de kruising Kasteleinweg/Mensinglaan kreeg deze week een aanpassing. Om te benadrukken dat hier bij het oversteken toch echt gestopt moet worden, is er met grote letters STOP op het asfalt geschilderd. Ook deze maatregel is vooral gericht op fietsverkeer dat op deze plek vaak met hoge snelheid de Mensinglaan kruist.

5 reacties

  1. Beste Kees,
    Even terug naar het onderwerp van dit artikel. Alle rotondes op de Burgemeester Kasteleinweg zijn voorrangsrotondes voor fietsers. De STOP borden en belettering op de weg herinnert automobilisten daar nog een keer aan. Wat is daar nu precies mis mee volgens jou?

  2. Beste Skander, absoluut geen hekel aan de nette fietsers, maar het zijn vaak degene die “ schijt” hebben aan alles en iedereen omdat ze toch altijd voorrang hebben. Ik woon zelf aan een redelijke drukke weg met een mooi fietspad als ik ‘s morgens zie wat er voorbij gaat, dames van ik denk 14/15 die denken dat ze Brigitte Bardot zijn hun tasjes aan het stuur en met z’n drieën op een bike. Jongens die nog even vol!!!! door rood knallen op de machineweg, je zal er maar 1 voor je auto krijgen en de automobilist is voor zijn leven getekend en daar kan ik heel slecht tegen. Verzekering moeten gewoon op basis en waarnemingen van foto’s en getuigen kunnen gaan zeggen u ging door rood dan vervalt hierbij Uw verzekering schade aan de automobilist wordt vergoed en U betaald zelf alle kosten. Ik denk dat men dan zich wel iets beter gaat gedragen. En het is ook helemaal niet erg om iemand een keer aan te spreken om zijn onbehoorlijke fiets / bromfiets gedrag!!!! Het is toch bezopen dat wanneer je ‘s avonds in het donker het fietspad moet oversteken met je auto je kijkt goed en ineens klapt er zo’n zwarte bike met 45 op je auto met een gast met een zwarte jas en pet en ZONDER licht, ze zijn te beroerd om het schakelaartje even op ON te zetten, of misschien snappen ze niet waar het schakelaartje voor is…..

  3. Goed bezig gemeente. Hopelijk worden alle andere punten ingebracht door deelnemers aan de Danktank verkeer net zo voortvarend opgepakt om Aalsmeer weer wat mooier en veiliger te krijgen. Voor wie geïnteresseerd is in het eindrapport van de Danktank zie hier: https://tinyurl.com/byjnkmfa

    Helaas is dit nooit in de openbaring gebracht.

    @Kees. Hekel aan fietsers? We kunnen best een keer een verkiezing houden welke verkeersdeelnemer de ander het best de maat kan nemen, zou dat helpen?

  4. Denkt men nu echt dat fietsers snelheid gaan minderen… laat je nu toch niet voor de gek houden zeg….. bekeuringen voor automobilisten Sky High en de fietsers blijven buiten schot!!! Ophouden met die onzin met z’n drieën op de fiets, zonder licht rijden, koptelefoon op, met geel plaatje gewoon op fietspad rijden…. En de automobilist is altijd de pispaal….. fietsers nemen overal voorrang je kan strepen trekken wat je wil, stopborden zetten en alles 1 richting op ……. Blijft gewoon een zooitje…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel