Mantelzorgers in zonnetje gezet

Afgelopen dagen zijn vele mantelzorgers uit Aalsmeer en Kudelstaart samen op stap geweest. In het kader van de 'Dag van de Mantelzorg' organiseerde Mantelzorg & Meer, het voormalige Mantelzorg Steunpunt, activiteiten in de regio.

Zo werden mantelzorgers uitgenodigd voor een golfclinic, een rondleiding door de Arena, een wijnproeverij en diverse workshops. Mantelzorgers konden gaan bloemschikken, keramieken, linedansen, taarten versieren of percussie doen.

Cadeautje
Wethouder zorg en welzijn Ad Verburg nam een kijkje in The Beach bij een sportclinic. “Het is fijn dat bij deze activiteiten de mantelzorger een keer centraal staat. De ondersteuning die mantelzorgers bieden is meestal zwaar,” aldus de wethouder. Hij benadrukte het feit dat de gemeente het belang inziet van de mantelzorg en dat dit door de veranderingen in de zorg steeds belangrijker wordt.

De gemeente bedankte de mantelzorgers nog eens extra met een VVV-cadeaubon, waarmee ze haar waardering voor de mantelzorgers onderstreept. Mantelzorgers die bekend zijn bij Mantelzorg & Meer ontvangen binnenkort dit cadeautje.

Aanmelden
In de gemeente zijn circa driehonderd mantelzorgers geregistreerd bij Mantelzorg & Meer. Maar nog niet alle mantelzorgers zijn bekend. Daarom een oproep aan iedereen die mantelzorg verleent of iemand kent die dat doet, om zich aan te melden bij de Mantelzorgorganisatie. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor verschillende groepen mantelzorgers, zoals de informatiebijeenkomsten over Parkinson. Insteek is ook om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden kan via het stuurtje van een mailtje of te bellen naar 020 3335353. Om voor de cadeaubon in aanmerking te komen dient u zich voor 1 december 2014 aan te melden. Meer informatie is te vinden op de website van Mantelzorg & Meer.

Foto: wethouder Ad Verburg dronk een kopje koffie mee tijdens een Mantelzorg & Meer-evenement in The Beach (foto Mantelzorg & Meer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin