Magic Brothers: ‘Soms gaat er wel eens iets mis’

Door: Conny Vos. Mensen die zweven, in het niets verdwijnen of worden ‘doorgezaagd’, wie vindt het niet leuk om zich te laten verbazen door onwaarschijnlijke goocheltrucs? Op de meest magische locatie van Aalsmeer, in Roy’s Magic Theater in Aalsmeer-Oost, vertellen twee jonge illusionisten Roy (24) en Justin (22) Huiskens vol energie over de start, het tienjarige jubileum en de plannen voor The Magic Brothers.

De twee broers begonnen als tieners, toen Roy bij een jeugdcircus zat en een verdwijnkist mee naar huis nam om na te bouwen. Hij wilde iets doen wat niemand anders kan. Al snel traden ze op als duo. Verwacht geen goochelaars met een hoge hoed en een toverstaf, dit zijn illusionisten met een show vol spektakel waarin Justin doorgezaagd wordt en boven het podium zweeft. “Het publiek is continue verbaasd. We doen iets wat schijnbaar onmogelijk is. Iedereen wil weten hoe het zit en zelfs als je er goed over nadenkt, begrijpen mensen er niets van,” aldus Roy.

Hans Klok
Hun grote voorbeeld is Hans Klok. “We hebben goed contact met hem. We hebben zelfs in zijn show gestaan. In het begin wilden we hem nadoen, maar het was een compliment toen hij zei dat we niet meer op hem lijken.” The Magic Brothers hebben hun eigen stijl ontwikkeld: een kleurrijke show vol enthousiasme, emotie en spektakel.

Vierde van Europa
In 2019 werden The Magic Brothers Nederlands kampioen, waarmee ze een ticket verdienden voor het Europees Kampioenschap van 2021 in Spanje. “Dat was een fantastische ervaring. We zijn met het hele team naar Barcelona gegaan. De act ging goed en het publiek ging uit z’n dak. We behaalden veel punten en werden uiteindelijk vierde van Europa. Van de hele reis hebben we een documentaire gemaakt die is te zien op YouTube.”

Team
Om een goede show neer te zetten heeft het tweetal een heel team om zich heen staan. “Het publiek ziet twee mensen op het podium, maar achter de schermen zorgen anderen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Coach Nico is onmisbaar bij het bedenken van nieuwe trucs en Marc Forno is de choreograaf. De meiden van Estilo hairfashion zorgen ervoor dat ons haar goed zit en Martijn regelt alles tijdens een show. Als manager is onze oudste broer de gouden kracht achter Roy en Justin. Onze ouders gaan mee naar elke show, mijn vader heeft zelfs een groot rijbewijs gehaald om de vrachtwagen met onze spullen te rijden.”

Regelmatig bij Eerste Hulp
De intensieve samenwerking tussen de twee broers gaat gelukkig altijd goed. “We hebben nooit ruzie. Soms houdt Justin zich niet helemaal aan het script, maar als er iets niet goed gaat, laat ik hem gewoon verdwijnen,” grapt Roy. Justin vertelt een anekdote over een truc die misging. Beiden hadden een bekertje water boven hun hoofd dat had moeten verdwijnen, maar bij Roy gebeurde dat niet en hij werd drijfnat. Het publiek moest erom lachen en dacht dat het zo hoorde. En toen Justin uit zijn broek scheurde werd dat vakkundig met een stukje ductape geplakt. Gelukkig komen ze er meestal zonder kleerscheuren vanaf, maar ze zijn toch ook regelmatig bij de Eerste Hulp geweest. “We doen gevaarlijke dingen zoals vuurtrucs, dan is er altijd een brandwacht aanwezig. Alles gaat supersnel en dan gaat er weleens iets mis.”

Roy Huiskens

Allernieuwste trucs
Elke show moet een topshow zijn en daarom zijn Justin en Roy dagelijks aan het oefenen. “Het maakt niet uit of we voor 8000 man in Toverland staan, optreden voor een school of in ons eigen theater. We proberen steeds weer met een nieuwe show te komen. Het publiek in ons eigen theater heeft meestal de primeur. Als het licht uitgaat, kunnen zij de allernieuwste trucs zien.”

Justin Huiskens

Bewijzen
The Magic Brothers treden zo’n twee tot drie keer per week op, bijvoorbeeld voor de Stichting Opkikker. Justin is ambassadeur van de stichting en wil de zieke kinderen de wereld van wonderen laten zien, zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten. Ook verzorgen ze optredens bij bedrijven. Door hun jonge leeftijd moeten ze zich soms eerst bewijzen. “Als ze zeggen: je bent nog zo jong, je kunt nog niet eens een ei bakken, dan moeten we laten zien wat we kunnen. Een bedrijf vroeg of we een auto tevoorschijn konden toveren. De organisatie wist ook niet wat ze kon verwachten. Vanuit de rook verscheen de auto, dat was onze grootste truc tot nog toe.”

Feestweek
Roy en Justin Huiskens zijn de nieuwe generatie illusionisten met een veelbelovende toekomst voor zich. Een eigen tour door Nederland is hun droom of een podiumplek bij het Europees kampioenschap. Op televisie zijn ze al verschillende keren geweest. “We mochten Victor Mids tevoorschijn toveren voor zijn oudejaarsconferentie en we zijn een paar keer bij Checkpoint geweest.” Of ze niet willen meedoen aan Hollands Got Talent is de meest gestelde vraag, maar dat staat niet op hun programma. The Magic Brothers zijn in het najaar te zien bij de dinershow van het Nova College in Haarlem. Vorig jaar traden ze daar drie avonden op tijdens een uitverkochte dinershow. Dit jaar zorgen ze voor een compleet nieuwe show vol entertainment. “Wat ons ook heel leuk lijkt is een keer optreden tijdens Feestweek Aalsmeer, bijvoorbeeld tijdens de Kindermiddag. Daar zijn we nog nooit voor gevraagd.”

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin