Machineweg weer beschikbaar

Door: redactie. De Machineweg is na maanden afgesloten te zijn geweest, vanaf vandaag weer open voor het verkeer. Gisteren werd de laatste hand gelegd aan het asfalteren van het fietspad tussen de Catharina Amalialaan en de Hornweg. De Middenweg tussen Machineweg en Braziliëlaan blijft nog afgesloten tot 3 mei.

Om de veiligheid te verbeteren komt er een rotonde met een apart fiets- en voetpad op de kruising Catharina-Amalialaan met Middenweg en Machineweg. Voor de aanleg hiervan wordt ook de bestaande brug over de Machinetocht bij de Middenweg verbreed. Daarnaast wordt de rotonde bij de Hornweg aangepast en de vrijliggende fietspaden geasfalteerd. Ook komt er tussen de Hornweg en de Japanlaan een vrijliggend fiets- en voetpad. De planning is dat alle werkzaamheden in de zomer van 2025 klaar zijn.

Bijzonder detail is dat aannemer KWS Infra bij het asfalteren gebruik maakte van een elektrische asfalteermachine. Dit is de eerste keer dat deze duurzame machine is ingezet in Aalsmeer.

Op de hoogte blijven?
Veel informatie over de werkzaamheden, de voortgang en eventuele hinder worden gecommuniceerd via de BouwApp. De app is gratis te downloaden in de App Store of in de Google Playstore. Via de app kan ook eenvoudig contact worden opgenomen met KWS Infra.

2 reacties

  1. Volgens mij zijn ze gestopt met de werkzaamheden aan de machineweg omdat men in tijdnood is gekomen… en vrezen ze volgend jaar de machineweg nog een keer open voor nieuw asfalt….. klopt dit? Dan inderdaad een mooi verhaal met de eerste elektrische asfalteermachine prachtig…….punten mee gescoord bij de gemeente ……Dan maar hopen dat de rotonde die nu komt geschikt is voor lang vrachtverkeer…. als de tunnel weer eens dicht is kunnen ze al nergens heen en zeker nu de OLV onder de hornweg door ook aansluit op de veel te krappe middenweg!!!! Het wordt steeds leuker rond het drama Greenpark. De panden die nu nog te huur staan zijn inmiddels door DCD van de hand gedaan aan de Zwitserse Necron group. Dus er lopen heel veel mensen zakken te vullen……….

  2. Kwam er vanmiddag 12.45u. langs, maar bij de rotonde van de Hornweg stonden nog steeds rood/witte afzethekken op de rijbaan!
    De laatste hand werkzaamheden soms vandaag i.p.v. gisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin