Maatregelen tegen foutparkeerders rond The Beach

Over parkeren in Aalsmeer is de laatste tijd veel te doen. Vooral als het gaat om geparkeerde auto's van vakantiegangers, is er veel ergernis. De eigenaar van voormalig veilingcomplex Bloemenlust aan de Oosteinderweg stelt een daad door een bord te plaatsen waarop gewaarschuwd wordt voor een wielklem wanneer men hier de auto wil stallen.

Ruud Vismans, eigenaar van The Beach, zegt blij te zijn met het bord. Zonder direct schuldigen aan te willen wijzen steekt hij zijn ergernis over oneigenlijk gebruik van de parkeerplaats niet onder stoelen of banken. “Wij betalen huur voor de parkeerplaatsen. Dat vinden we niet erg zolang het gaat om gebruikers van ons indoor sportcentrum. Maar als daar mensen gaan parkeren die vervolgens met het vliegtuig op vakantie gaan is het een ander verhaal.”

Niet alleen The Beach is partij in deze. Ook de in hetzelfde pand gevestigde ondernemingen Chimpie Champ, Glowgolf en Jump XL (samenwerkend als 'Lol Aalsmeer') en Sport Unlimited Retail betalen huur en hebben er dus last van. 

Betaald parkeren
Vismans hoopt op voldoende afschrikkende werking van het bord. Volgens hem hebben er al eerder borden gestaan die na korte tijd in de sloot verdwenen. Is er nooit overwogen om betaald parkeren in te voeren? Vismans: “Wij zijn geen Amsterdam. We hechten veel waarde aan vrij parkeren, dat maakt ons ook aantrekkelijk voor iedereen. Dus liever geen slagboom. Dat past ook niet bij ons.”

Zou een wegsleepregeling niet beter zijn? Een weggesleepte auto zorgt immers weer voor een vrije parkeerplaats. Vismans: “Dat is aan de eigenaar van het pand. Hij heeft hiervoor gekozen. Waarschijnlijk is het ingewikkelder om auto's weg te slepen dan om een klem te plaatsen.”

Tegenstrijdig
De automobilist die de parallelle parkeerstrook langs de Oosteinderweg oprijdt, moet wel even goed lezen wat de verschillende borden te melden hebben. Het lijkt een tikkeltje tegenstrijdig wat wel en niet mag met de melding alleen parkeren voor vergunninghouders en daaronder dat het wel toegestaan is voor bezoekers om hier tijdens openingstijden te parkeren. De boodschap voor gasten: bij voorkeur parkeren aan de achterzijde op het grote parkeerterrein. De boodschap voor niet-gasten: omkeren en wegwezen.

Volgens Vismans zijn er in de tijd dat het bord er staat nog geen wielklemmen uitgedeeld.

Tekst Arjen Vos, foto's Jaap Maars

(advertentie)

 

3 reacties

  1. Sluit af met een slagboom en reik bij binnenkomst een gratis uitrij munt uit. Zoals bij bouwbedrijf bijl en blauwhof.

  2. Vanuit het perspectief van de betreffende ondernemers misschien een logische actie om deze oplossing te kiezen. Het parkeren van het blik blijft een lastig te tackelen probleem. Maar hier zie ik een merkwaardige combinatie met een zuil die aangeeft dat dit een TOP is, een Toeristisch Overstap Punt. Een plek waar toeristen hun auto kunnen parkeren en dan te voet, met de fiets of per boot kunnen recreëren. Je komt ze overal in het land tegen. Maar over het algemeen met een hartelijker welkom! Mijn advies: verplaats deze TOP naar een gastvrijere plek in Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin