Luchthavenpastor spreekt in De Spil

MariekeMeiring-Snijder (Foto PR)

(Advertorial) Zondag 6 augustus is Ds. Marieke Meiring-Snijder gastspreker in De Spil. Als predikant is zij sinds 1 november 2015 verbonden aan de Stichting Protestants Luchthavenpastoraat Schiphol.

Marieke Meiring heeft in verschillende kerkelijke gemeentes gewerkt in Nederland en in het buitenland. Van 2004 tot 2007 was zij verbonden aan de Engelssprekende Presbyteriaanse Kerk van Maleisië. Naast het predikantswerk in Kuala Lumpur doceerde zij destijds aan twee theologische opleidingen. Na haar terugkeer volgde een beroep door de Protestantse gemeente te IJselstein, waaraan zij van 2009 tot 2015 verbonden is geweest. Gedurende die periode was zij tevens geestelijk verzorger van het Johannes Hospitium in Wilnis. In 2017 voltooide zij de postacademische opleiding tot geestelijk begeleider. Marieke is ambtelijk verbonden aan de Oecumenische Kerkgemeenschap de Ark te Hoofddorp.

Chaplain
Het Luchthavenpastoraat bestaat uit drie pastors en een team van vrijwilligers. Zij staan iedereen bij die moeilijkheden ondervindt op de luchthaven. De pastors zijn dagelijks op Schiphol om emotionele steun te bieden aan mensen die dat nodig hebben of daar behoefte aan hebben. Misschien zie je ze zelfs rondlopen in de terminal op zoek naar mensen die er van streek, verdrietig of verloren uitzien. Je herkent ze aan hun speciale keycord met de tekst ‘chaplain’ erop. Als je ooit, om wat voor reden dan ook, steun nodig hebt op Schiphol, laat het weten aan iemand van het personeel. Zij verwijzen je graag door naar het Luchthavenpastoraat dat je bijstaat, wat je religieuze achtergrond of overtuiging ook is.

Steun
Soms hebben ook familie, vrienden en geliefden van reizigers op Schiphol behoefte aan steun van het Luchthavenpastoraat. Zoals de vrouw die haar man verloor terwijl ze in het buitenland waren. Ze moest in haar eentje terug naar Nederland. Luchthavenpastor Marieke Meiring werd op de hoogte gebracht van de situatie en zorgde ervoor dat de reiziger en haar familie (die haar op de luchthaven opwachtten) de steun kregen die ze nodig hadden op zo’n moeilijk moment.

Het spreekt voor zich dat Marieke Meiring in haar preek kan putten uit een rijke schat aan verhalen en voorbeelden om de Bijbelse boodschap te laten spreken in de taal van alledag. Weet u welkom komende zondag 6 augustus in De Spil in Kudelstaart. De dienst begint om 10.00 uur. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin