Lorentzhof groeit en bloeit weer

Het veertig jaar oude Lorentzhof in Kudelstaart heeft de laatste weken een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan. De bewoners zijn in samenspraak met onder meer Gemeente Aalsmeer, Groei en Bloei en Participe de strijd aangegaan tegen verpaupering van het hofje. 

Zaterdag kon geconcludeerd worden dat de initiatiefnemers hierin geslaagd zijn. Er is een speelplaats voor de kleintjes gekomen die voldoet aan de tegenwoordige veiligheidseisen, er is een mini-tuintje aangelegd in de hoop dat de bewoners de voorkeur geven aan een groen in plaats van een betegelde voortuin en er wordt binnenkort meer groen geplant in de vorm van struiken en boompjes.

Om dit te vieren met de bewoners werd zaterdag een barbecue georganiseerd en konden kinderen en ouders onder deskundige leiding zogenaamde bijenhotels in elkaar knutselen. Om er een officieel tintje aan te geven werd aan wethouder Wilma Alink gevraagd symbolisch de eerste boom te planten. Na een korte toespraak waarbij zij de bewoners bedankte ging de boom de grond in en konden de aanwezigen zich opmaken voor de gezamelijke maaltijd.

Foto's en tekst Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater  

(advertentie)

 

6 reacties

 1. Het is verkeerd over gekomen daar kom ik niet weg mee.
  Het ging over het lorentzhof .
  Dennis ik ben mij bewust dat het een moment was
  Beter nadenken voor dat ik een reactie geef
  Mijn steun heb je want het klopt voor geen kant .
  Wethouder Alink deel de zorg van het Einthovenhof voor dat het te laat is

 2. Wat hier mee bedoeld wordt .
  SAMEN IS EEN GROOT GEMIS ALS SAMEN ER NIET MEER IS !!

 3. Waarschijnlijk is Dennis niet de enige die zich afvraagt wat hier bedoeld wordt.

 4. Jacques, wat bedoel je precies?

  Veel steun gehad van de wethouder mevrouw Alink voor de Einthovenhof? Echt niet, het is één grote farce, de hele gemeente. Triest om te moeten constateren hoe men bovendien met gemeenschapsgeld omgaat en ook de bewoners niet verder wil horen over dit wortelprobleem. Wij laten het hier in ieder geval niet bij zitten…

 5. Een geweldige uitdaging en broederschap staan bij deze bewoners centraal. Wat zijn jullie samen in de weer geweest en dat ging niet altijd even vlot ! Boven genoemde en ik bewoner Einthovenhof waren al jaren bezig om het woongenot te verbeteren .worteloverlast wat nog steeds bestempeld wordt als hoog op de lijst staat van zaken die van alle kanten niet deugd !! De bewoners hebben wel veel steun gehad van de wethouder. Participe Amstelland het team Aalsmeer heel veel dank. Gemeente Aalsmeer en Groei en bloei hebben zich behoorlijk in gezet .Ik hoop dat het Einthovenhof meer aandacht krijg van de GEMEENTE AALSMEER> ik heb het gehad met de Gemeente Amstelveen daar kan je en wil je geen zaken meedoen .
  Tot slot : Even de veiligheid in acht nemen is dat onveilig .
  Ieder voor zich, en veilig voelen voor ons allen
  Ik hoop van harte dat men in ziet dat de consequenties niet te over zien zijn .
  Een bezorgde inwoner AALSMEER/KUDELSTAART
  Politiek bedrijven is een KUNST !!!

 6. Prachtig initiatief. Was de gemeente maar zo meedenkend aangaande de grote populier in de Einthovenhof, met veel worteloverlast en ergernis in de tuinen van enkele bewoners. Wordt al meer dan 10 jaar nauwelijks iets aangedaan, of zaken die ze wel hebben gedaan waren ronduit lachwekkend te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin