Lockdown leidt opnieuw tot overvolle containers

Flink gevulde blauwe bakken bleven staan in de Hugo de Vriesstraat
Door: redactie. Net als bij de eerste lockdown in het voorjaar ziet afvalverwerker Meerlanden een toename van het huishoudelijk afval. Deze keer is vooral het aanbod van karton en plastic explosief toegenomen. Elk jaar is de inzameling in december van deze afvalsoorten een grote uitdaging vanwege de vele online inkopen, maar de coronacrisis en de gesloten winkels maakt dat het probleem nog groter is geworden.
Het inzamelen van de vollere boven- en ondergrondse containers kost Meerlanden dan ook meer tijd dan gebruikelijk. Het grote aanbod zorgt er voor dat de containers sneller vol raken. Ook wordt veel afval naast de containers gezet waardoor storingen, zwerfafval en onveilige situaties ontstaan en het daardoor extra werk oplevert voor de inzamelaars. Samen met de gemeente probeert Meerlanden de overlast zo goed als mogelijk tot een minimum te beperken. Op verschillende plaatsen zijn extra bovengrondse containers geplaatst voor papier en plastic verpakkingen. Meerlanden heeft hiervoor extra personeel en wagens ingehuurd en heeft het maximum van uitbreiding bereikt. Ook wordt er in de weekenden tijdens de feestdagen meer gereden. Rond de jaarwisseling zijn verschillende ondergrondse containers afgesloten in verband met brandgevaar door vuurwerk.
Vandaar de oproep van Meerlanden om een handje mee te helpen: komt u een volle container tegen? Zet uw afval er dan niet naast, maar bied het later of ergens anders aan. Of houd uw afval alstublieft wat langer in huis en bied dit in het nieuwe jaar aan. U kunt het uiteraard ook bij de milieustraat inleveren.
Foto archief AV

Eén reactie

  1. bij het samenstellen van de afval kalender zou de Meerlanden eens meer rekening moeten houden met de feestsagen.
    in december wordt er na Sinterklaas en Kerst heb je extra veel papier en karton afval en dus raakt de blauwe container sneller vol.
    Maar juist tin deze periode wordt deze pas opgehaald op 7 januari. de container moet dus ruim 5 weken overbruggen. een ophaaldag eind december inplannen voor alle wijken zou al heel veel helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel