Locaties babbelbankjes bekend  

Ook op de onlangs gerenoveerde Hogedijk komt een babbelbank (foto Arjen Vos)

Door: redactie. Eind vorig jaar konden mensen locaties nomineren waar ze graag een zogenaamd ‘babbelbankje’ zouden willen zien.  In totaal zijn via de participatiewebsite 33 plekken genomineerd. De gemeente heeft na een zorgvuldige afweging tien locaties aangewezen.

Er is geselecteerd op aantal stemmen, geschiktheid, spreiding door de gemeente en de hoeveelheid reeds bestaande bankjes in de omgeving. Vanaf deze maand worden ze geplaatst op de gekozen plekken. Opvallend is dat niemand in Nieuw-Oosteinde een plek heeft genomineerd. De gemeente kijkt  daarom zelf naar mogelijkheden om daar alsnog een bankje te realiseren. Zorg en Zekerheid heeft toegezegd twee babbelbankjes te betalen.

Drie Kolommenplein
Het Drie Kolommenplein kreeg de meeste stemmen. Ook onder de molen in de Zijdstraat zal een babbelbankje komen. Dit bankje wordt echter pas geplaatst als de herinrichting van de Zijdstraat gereed is. Andere locaties die zijn geselecteerd, zijn bij de vijver bij de Apollostraat en nabij het Gevelgedicht in het Seringenpark. Deze locatie werd aangedragen via Zorg en Zekerheid. De regionale zorgverzekeraar heeft daarom toegezegd dit bankje te betalen. Daarnaast komt er een babbelbankje op het Burenplein, bij de Linnaeuslaan met zicht op de Stommeermolen en op de Hoge Dijk, waar de Pelgrimswandelroute langsloopt. Ook dit laatste bankje wordt door Zorg en Zekerheid betaald.

Kudelstaart
In Kudelstaart komen drie babbelbankjes. Eén bij de Proosdijhal bij het hondenuitlaatveld, op het Boezemdijkpad ter hoogte van de Madame Curiestraat en op de vlonder, bij de vijver aan de Zonnedauwlaan. Mensen die een bankje hebben genomineerd, zijn op de hoogte gebracht via het participatieplatform van de gemeente.

Plaatsing bankjes
De bankjes zien er anders uit dan de gewone bankjes in Aalsmeer en Kudelstaart en worden allemaal voorzien van een plakkaat met een vraag. De achterliggend gedachte is dat mensen aan de hand hiervan met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het eerste bankje wordt binnenkort onthuld in het bijzijn van de indiener van de motie, Marlon van Diemen en Charlotte Mosk, programmaleider Positieve Gezondheid bij Zorg en Zekerheid.

Lees vorig bericht

En de musicalkaartjes gaan naar….

Lees volgend bericht

Start aanleg OLV bij Hornweg


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *