Lidl toch nog even ijskast in

Supermarkt Lidl gaat even de ijskast in. De Duitse supermarktketen, die een winkel wil bouwen op het Rabobank-perceel aan de Stationsweg, zet geen handtekening onder een overeenkomst waarmee de gemeente de plankosten kan verhalen. Dat laat B&W vanmiddag weten in een brief aan de gemeenteraad.

Op de vergadering van de raadscommissie Ruimte & Economie gisteravond zinspeelde wethouder Gertjan van der Hoeven er al op. “Er is een kink in de kabel gekomen,” zei hij bij de behandeling van een woningbouwplan voor het voormalige postkantoor. “Een winstwaarschuwing,” zo noemde hij het.

Wettelijke eis
“Er is wel een vergunning voor Lidl om te bouwen,” benadrukte de wethouder eens te meer. Verder kon hij er op dat moment niet op ingaan. In de raadsbrief verklaart hij zich nader: “Vandaag is duidelijk geworden dat de Lidl de anterieure overeenkomst met de gemeente niet zal aangaan.”

Een dergelijk contract is volgens Van der Hoeven wettelijk vereist. Als gevolg hiervan heeft B&W vanochtend besloten de startnotitie voor de bouw van een supermarkt in te trekken. “Het college betreurt de gang van zaken en zal in overleg treden met de directie van Lidl over de ontstane situatie,” aldus de raadsbrief.

Niet in commissie
De startnotitie voor een discountsupermarkt in het oude dorp staat voor morgenavond op het programma van de gezamenlijke vergadering van de twee raadscommissies die Aalsmeer telt. Gezien de nieuwste ontwikkelingen heeft B&W de gemeenteraad verzocht het agendapunt te schrappen. De fracties zullen daarmee zonder twijfel instemmen.

(Beelden: AV-archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel