Levensvragen centraal bij Tentdienst

Sketch met Jeroen en Jasmijn

Door: Mariëlle Wegman. Aalsmeer was er helemaal klaar voor: de tentdienst waarmee traditiegetrouw de feestweek officieel wordt aangevangen. Het thema van de door zes kerken georganiseerde dienst was ‘Niet normaal?!?’. Daarmee refererend aan hetgeen we allemaal mee te maken hebben: coronacrisis, de exorbitante gasprijzen, de toestand in Ter Apel en zo verder.

De tent leek dusdanig vol dat zelfs onze burgervader Oude Kotte aanvankelijk genoegen moest nemen met een staanplaats. Toch bleek er voorin nog een heel vak stoelen onbezet. Volgens de organisatie waren er iets minder dan duizend mensen aanwezig waaronder opvallend veel jeugd. Maar ook ouderen wisten de weg naar de tent te vinden.

Dominee Menno Zandbergen

Hoop en vertrouwen
De dienst werd aan elkaar gepraat door Kim van Willegen en er was veel ruimte voor muziek (en dans). Het Onze Vader werd niet in staccato opgedreund, maar gezongen. Tijdens de preek van dominee Menno Zandbergen (Oosterkerk) stonden enkele levensvragen centraal. “Wat doe je als je in een crisis zit, als je leven niet meer normaal is?” En “Waarom grijpt God niet in? Hij ziet toch hoe het is nu?” Kortom: niet normaal. Het zijn vragen die niet een-twee-drie te beantwoorden zijn. Sterker nog, het roept nog meer vragen op, zoals “Durf je op Jezus te vertrouwen, ook al heb je lang niets van hem gehoord?”. Hoop en vertrouwen houden, dat is toch wel waar het om draait. “Wie in mij gelooft, zal leven”, onder andere tot uiting komend in het lied ‘Omdat Hij leeft’.

Voor wie de dienst heeft moeten missen is er goed nieuws. Hier kunt u de gehele dienst op het gemak nog eens terugkijken.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Kinderhulp Afrika.

 

Eén reactie

  1. Was een prachtige dienst en mooi gezongen. Ook leuk voor de kinderen met die 2 sprekende poppen. Top gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin