Leren omgaan met verlies en verdriet

(Foto stock)

Door: redactie. Participe Team Aalsmeer organiseert binnenkort een serie van zes bijeenkomsten voor mensen die kort geleden hun partner hebben verloren. “Verlies van een partner is erg ingrijpend. Ook langere tijd na het overlijden van een partner kan het nog moeilijk zijn om het verlies te aanvaarden en uw draai weer te vinden. Het uitwisselen van ervaringen met anderen geeft dan herkenning en steun,” aldus Participe in een persbericht.

Voor inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart die minimaal zes maanden geleden hun partner hebben verloren start de training ‘Verlies en Verdriet’ in november.

In de groep is er ruimte om verlieservaringen te delen en te kijken hoe er opnieuw zin en invulling aan het leven kan worden gegeven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het overlijden, emoties rondom het verlies, omgang met de omgeving, veranderingen in het dagelijks leven, herinneringen aan de overleden partner, rituelen en opnieuw betekenis geven aan het leven.

Er zijn zes wekelijkse bijeenkomsten, op de woensdagmorgen van 9:30-11:00 uur. Bij minimaal acht deelnemers gaat de training van start. Voorafgaand vindt een intakegesprek plaats.

Voor meer informatie of om aan te melden kan contact op worden genomen met Participe Amstelland, team Aalsmeer, via 0297 326670 of team.aalsmeer@participe.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin