Lekker dagje dierentuin met Dag van je Leven

Stichting Dag van je Leven nam maandag honderd kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking mee voor een dagje dierentuin. Met drie oude bussen van Stichting Veteraan Autobussen werd Ouwehands Dierenpark aangedaan.

De kaarten waren afkomstig van winnaars van de Postcodeloterij. Het bestuur van Dag van je Leven had onlangs een oproep gedaan om gewonnen, maar niet gebruikte kaarten, bij hen in te leveren. En daar werd massaal gehoor aan gegeven, waar het bestuur zeer dankbaar voor is. 

Stroef contact
Het contact met het dierenpark verliep in eerste instantie wat stroef, omdat ze aangaven dat de gratis kaarten hiervoor niet bestemd waren, wat in strijd was met wat er op de kaarten zelf staat. Maar dit werd weer goedgemaakt door de medewerking van het personeel van het park. De bussen mochten gratis geparkeerd worden en er was voldoende hulp.

De dag ervoor werden honderd rugzakjes gevuld met een lunchpakketje en wat drinken, waardoor iedereen goed verzorgd het park in kon gaan. Voorzitter Rob Langelaan en zijn vrouw Ria hadden het voor elkaar gekregen om tegen een kleine vergoeding bij de Vomar in Hoofddorp broodjes, beleg en drinken te krijgen.

Gezellig feestje
Kinderen die de vakantieopvang van Ons Tweede Thuis in Hoofddorp bezoeken en cliënten van dagcentra Middelpolder en Westwijk werden in de ochtend opgehaald met de oude bussen voor een rit van ruim 1,5 uur richting Rhenen. Het werd een gezellig feestje in de bussen.

Eenmaal aangekomen kon het feest pas echt beginnen en werden de vele dieren met kleine groepjes bezocht. Omdat een dergelijk uitje zeker voor kinderen vaak vermoeiend kan zijn en het een groot park is, had Ons Tweede Thuis extra begeleiding ingezet.

Oproep
Regelmatig laat Dag van je Leven wensen in vervulling gaan van cliënten van Ons Tweede Thuis en er wordt één keer per jaar een groot feest georganiseerd en een botendag voor alle voorzieningen in de omgeving. Om nog meer mensen een leuke dag te bezorgen, wil het bestuur weer een oproep doen.

Heeft u gratis kaarten gewonnen voor de bioscoop, theater, dierentuin of iets dergelijks? Gooi ze niet weg, maar neem contact op met  Dag van je Leven via de website. Zij kunnen er mensen met een verstandelijke beperking blij mee maken. Afgeven op het secretariaat bij Total Copy Service in de Dorpsstraat in Aalsmeer kan ook.

Foto's: met de oude bussen vertrokken honderd kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking naar Ouwehands Dierenpark. (foto's Rob Langelaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel