Leerlingen Triade zorgen voor nieuwe aanplant

Leerlingen van basisschool Triade Hornmeer hebben onder onstuimige omstandigheden woensdagochtend bomen, struiken en sneeuwklokjes geplant in het Hornmeerpark. Zij deden dit, samen met wethouder Wilma Alink, in het kader van de Nationale Boomfeestdag 2019. Dat ze na het planten met vieze schoenen terug keerden in de klas, vond juf Astrid van der Lans niet erg. Het was de mooie ervaring die zwaarder woog.

De feestelijke dag begon met een bijzondere mini musical. Een idee van de leerlingen van groep 5/6 zelf. Vervolgens vertrokken de kinderen met hun juf, ouders en de wethouder die ochtend naar het Hornmeerpark.  

Tijdens de wandeling vertelde ecoloog Jean Dorrestein, wat bomen betekenen voor andere planten, dieren en mensen. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken. Ook de wethouder die onder de indruk zei te zijn van het enthousiasme en de betrokkenheid van de leerlingen, hielp een handje mee.

Kruidentuin cadeau
Als dank voor hun inzet kregen de kinderen na afloop van de wethouder een mini-kas en kruiden cadeau. Hiermee kunnen zij zelf thuis een eigen kruidentuin kweken. 

De Nationale Boomfeestdag 2019 in Aalsmeer werd mede mogelijk gemaakt door aannemingsbedrijf Jos Scholman, die de renovatie van het Hornmeerpark realiseert.

(Foto gemeente Aalsmeer)

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel