Leerlingen Groenstrook spelenderwijs beter op weg

Het risico op een verkeersongeval is voor jongeren van 12 tot 18 jaar drie keer zo groot als bij andere verkeersgebruikers. In het kader van de verkeersveiligheid werd daarom afgelopen maandag aan alle eerstejaars van ‘de Groenstrook’ het project 'The Battle' aangeboden.

Het doel van 'The Battle' is tweeledig: enerzijds de kennis van jongeren over verkeersregels en afleiding op de fiets te vergroten en anderzijds een positieve houding onder jongeren tot stand te brengen richting het vertonen van verkeersveilig gedrag.

In 90 minuten gingen twee teams de klassenstrijd aan om de titel: 'Baas in het verkeer'. Al acterend en improviserend werden verschillende spellen gespeeld met verkeersveiligheid als thema. Spelenderwijs leerden de leerlingen zodoende de consequenties van onveilig gedrag beter te overzien. 

Onveilige locatie
Het spel werd ook gebruikt als gespreksopener over het eigen gedrag in het verkeer. Met behulp van een kennisquiz werd vervolgens de kennis over verkeersveiligheid verhoogd. Tevens werd gezamenlijk gekeken naar een onveilige locatie in de buurt, om de link tussen het project en het eigen gedrag in ‘de echte wereld’ nog sterker te maken. Samen bedachten zij hoe de beschreven situatie veiliger gemaakt kon worden.

De Groenstrook hoopt dat de leerlingen ook na het project herinnerd zullen worden aan hun goede voornemen om onveilige situaties in de buurt veiliger te maken.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel