Chef-kok Stefan van Sprang gaf een gastles aan leerlingen van de kookklas van Wellantcollege de Groenstrook. De leerlingen uit het eerste leerjaar kregen een workshop ‘gamba speciaal’, waarbij ze leerden hoe je een gamba lekker klaar maakt.
Tijdens de workshop van de chef-kok van het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant Aan De Poel in Amstelveen, kwam van alles aan bod. Schoonmaken van de gamba, van een komkommerstukje een torentje maken en informatie over alle gebruikte producten.
Goed opletten
Er was geen recept van het klaar te maken gerecht, dus de leerlingen moesten goed opletten. Tevens moesten zij een foto maken van het eindproduct, zodat ze dat op hun eigen werkplek konden namaken. Na het harde en geconcentreerde werken werden de resultaten beoordeeld door Van Sprang en docente Swart.
De beste leerlingen kregen een prijs en de school kreeg een boek vol met mooie foto’s van gerechten die gemaakt zijn door Stefan van Sprang. De school kan terugkijken op een leerzame en leuke les.
Foto's: chef-kok Stefan van Sprang gaf gambaworkshop op de Groenstrook. (foto's Groenstrook)