Kunstenaars steunen strijd tegen kanker met schilderijen

Volgende week zondag fietsen deelnemers, veelal ondersteund door donateurs, een groot bedrag bij elkaar tijdens de Ride for the Roses. Het bedrijfsleven sponsort dit goede doel, al dan niet met speciale acties, en nu zijn er ook twee kunstenaars opgestaan die het belangrijk vinden om de strijd tegen kanker te steunen.

Het zijn kunstenaar Clemens Briels en live action painter DionV. Zij stellen werken beschikbaar die geveild mogen worden en waarvan de opbrengst naar de Ride for the Roses gaat.

Sandakan Memories
Galerie Sous-Terre heeft geregeld dat Clemens Briels het kleurrijke schilderij ‘Sandakan Memories’ beschikbaar stelt. “Volgend weekend vindt onze ‘Kunstbeurs aan de Westeinderplassen’ plaats en we verwachten veel bezoekers,” aldus eigenaar Nol de Groot. “En omdat we iets wilden doen voor het KWF hebben we deze internationaal gerenommeerde kunstenaar gevraagd of hij hieraan zijn medewerking wilde verlenen.”

Iedereen kan bieden op dit speciale schilderij met een grootte van 120 x 80 centimeter via deze link, maar leuker is het natuurlijk om een kijkje te gaan nemen in de galerie tegenover de Watertoren waar van alles te doen is volgend weekend en daar een bod uit te brengen. Er kan geboden worden vanaf € 3.000.

Veiling
Vrijdagavond is de pre-veiling voor genodigden van de Rabobank, zaterdagavond fungeert burgemeester Jeroen Nobel als veilingmeester voor genodigden en zondagmiddag wordt de totale opbrengst bekend gemaakt tijdens de slotmanifestatie op het podium bij de Ride for the Roses. De kunstbeurs is geopend tussen 11.00 en 18.00 uur voor het publiek.

In Galerie Sous-Terre zijn meer werken van Clemens Briels te vinden. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in diverse internationaal gerenommeerde kunstcollecties en zijn een hot item. Hij zet dagelijkse onbekommerde gebeurtenissen om in fantasierijke, niet eerder waargenomen symbolische figuren. Zijn kunstwerken vormen altijd een verhaal, het verhaal is de boodschap en het middel daartoe is de kleur. Hij werd als eerste Nederlander verkozen tot Official Artist of the Olympic Winter Games in Salt Lake City en hij ontwierp het officiële affiche. Deze benoeming vergrootte de wereldwijde bekendheid van deze kunstenaar.

Kunstbeurs met korting
Volgend weekend wordt de vijfde editie van de ‘Kunstbeurs aan de Westeinderplassen' georganiseerd. Bezoekers toonden zich tijdens voorgaande edities verrast over het aanbod van deelnemende galeries en kunstenaars. Er zijn schilderijen te bewonderen, bronzen en keramische beelden, maar ook glaskunst, foto’s en sieraden.

Deelnemers van de Ride for the Roses kunnen een gratis toegangskaart downloaden en toeschouwers van het fietsevenement die ook van kunst willen genieten en eventueel ook een bod willen uitbrengen op het Ride-schilderij van Clemens Briels, krijgen 50% korting op de toegangsprijs. De eerste 125 deelnemers die de beurs bezoeken krijgen namens de Rabobank een consumptiebon aangeboden. De overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Speciaal voor Ride for the Roses heeft de cateraar van de beurs een aantal fietsmenu’s samengesteld. 10% van de opbrengst hiervan gaat naar KWF Kankerbestrijding.
Deelnemers vinden hier hun gratis toegangskaart met nog een aantal extra’s zoals het kans maken op een kunstwaardecheque van € 1.000. En toeschouwers kunnen de kaart downloaden via deze link.

Vierluik Dion V
DionV, een creatieve live action painter, maakt op zondagmiddag 6 september op het podium een kleurrijk vierluik dat diezelfde middag onder toezicht van een notaris in vier losse delen geveild wordt onder de aanwezigen. Iedereen kan bieden vanaf € 400 per deel.

De kunst en het optreden van Dion Varossieau, zoals hij voluit heet, zijn een ware belevenis. Hij is in het Aalsmeerse een graag geziene gast. Alle emoties die voortkomen uit de onderdrukking van nu stopt de kunstenaar in zijn kunst. Een echte DionV is als een uitlaatklep voor de onderdrukking van onze samenleving. De doeken van de jonge artiest worden steeds populairder en veel BN’ers hebben inmiddels een werk van hem in huis. 

Foto's: Iedereen kan bieden op het kleurrijke schilderij 'Sandakan Memories' van Clemens Briels, de kunstenaar is ook internationaal gerenommeerd en live action painter DionV maakt zondag op het podium een vierluik voor de Ride for the Roses. 

– advertentie – 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel