Kudelstaartse zanger naar finale ‘The Winner takes it All’

‘The winner takes it all’. En dat gevoel moet de Kudelstaartse zanger Rick van der Kroon ook gehad hebben gisteravond in Studio 22 in Hilversum. Daar behaalde hij een finaleplaats in het interactieve SBS6-muziekprogramma ‘The winner takes it all’, waarbij zangers en zangeressen een (inter)nationale artiest moeten imiteren.

Als de sound-a-like van Neil Diamond versloeg hij de ‘andere’ Neil en ging naar de tweede ronde. Met zijn “bronzige” stemgeluid, volgens presentator Beau van Erven Dorens, moest hij in die ronde de strijd opnemen tegen Johannes Rietma die Bon Jovi nadeed. Deze Johannes had eerder al hoge ogen gegooid bij The Voice of Holland in 2013 en leek favoriet. Maar de Kudelstaarter kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek.

Bon Jovi Eric Olij
Rick van der Kroon kom je overal op feestjes tegen waar hij voornamelijk feestnummers zingt. Maar met zijn goede vertolking van Neil Diamond liet hij zien dat hij dit genre ook goed aan kan. Het prijzengeld wil hij gaan benutten om geluidsbanden te laten maken en zijn zangcarrière meer te ontwikkelen.

Dat hij Johannes versloeg in de tweede ronde was extra leuk, omdat deze jonge Fries in de eerste ronde Aalsmeerder Eric Olij versloeg als Bon Jovi. De man van zangeres Sasja Brouwers, die samen met haar een muzikaal gezin heeft, had een Bon Jovi Tribute band en lijkt zelfs op hem. Dat was echter niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

27 december finale
Op 27 december mag de 37-jarige Kudelstaartse zanger opnieuw in actie komen met zijn Neil Diamond-geluid en kan dan € 25.000 in de wacht slepen. Kijkers bepalen wie er wint, dus als Aalsmeer en Kudelstaart hem wil helpen, dan moet er gestemd worden. Dit kan door het downloaden van een App.

De uitzending terugkijken kan hier. Maar alleen de optredens van Eric Olij als Bon Jovi en Rick van der Kroon als Neil Diamond bekijken kan ook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel