Kudelstaartse veiling gaat door kwart miljoen

Zaterdagavond is ‘tout’ Kudelstaart vanaf 20.00 uur te vinden in Dorpshuis ’t Podium, want daar wordt voor de vijftiende keer de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart gehouden. Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema zijn er klaar voor en gaan meer dan driehonderd kavels aan de man of vrouw brengen.

“Het wordt weer een echt dorpsfeestje, weten we uit ervaring,” zegt voorzitter Arie de Vos. “We hebben er veel zin in en kom je als Kudelstaarter niet, dan wordt dat zeker opgemerkt.”

Producten en diensten
Als eerste gaan een opbergbakje voor schroeven en een bos rozen onder de hamer. En tot in de kleine uurtjes wordt er geveild, met als laatste item een kaas en boeket gerbera’s. Daar tussenin komen veel verschillende artikelen voorbij, maar ook dit jaar weer originele diensten.  

Zo kan er onder andere geboden worden op een bezoekje van Sinterklaas, yogalessen voor kinderen, een optreden van show- en jachthoornkorps Kudelstaart, dinertjes, een strijkdienst, een tuinfeest, dj-optreden, André van Duin-pakketten en een optreden van ‘the Dutch Diamond’ Rick van der Kroon.

Stilleggen veiling
Met de vorige veertien veilingen is totaal € 247.000 opgehaald, dus morgenavond wordt de grens van een kwart miljoen euro gepasseerd. Notaris Mathijs van Galen zal stilstaan bij dit heuglijke moment en Arie de Vos zal een extra prijs toevoegen voor de gelukkige kavelkoper.

De enthousiaste veilingmeesters mogen ook even uitrusten tijdens een optreden van Rick van der Kroon. De Kudelstaarter, die bekend is van tv, lanceert tijdens dit dorpsfeestje zijn nieuwe single.

Moederdag
Om twaalf uur ’s nachts is het moederdag en daarom komen er maar liefst zestig boeketten rozen onder hamer. Maar onder andere ook de begonia, buxus, cactus, chrysant, hedera, helleborus, hortensia, kentia, lelie, orchidee, perkgoed, phalaenopsis en vriesea staan op de kavellijst.

Sommige kavels worden pas na verloop van tijd geïncasseerd. Zo werd vorige week de tegoedbon van twee minuten gratis winkelen bij Albert Heijn Alders Kudelstaart ingeleverd. Hoe die twee minuten werden vol gemaakt is te zien in dit filmpje.

Twintig clubs
Hoezeer de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat zich twintig lokale verenigingen hebben aangemeld voor een bijdrage uit de opbrengsten van de veiling van zaterdag.

Het gaat om: Badmintonclub Volant ’90, Buitenspeeldag Kudelstaart, Cum Ecclesia, Dorpshuis Kudelstaart, Feestcommissie Kudelstaart, Flora muziekvereniging, Jeugdbelangen stichting, Rode Kruis Aalsmeer, Omnia sportvereniging, Pretpeurders carnavalsvereniging, RKDES, Samen Op Weg gemeente, Sint Jan Geboorte kerk, Sjoelclub Aalsmeer, Skeelerbaan Kudelstaart, Slagvaardig Dames Badmintonclub, Song of Joy, Sonority, Target handboogvereniging en VZOD Korfbalvereniging.

Na afloop van de veiling gaat het bestuur zich beraden welke clubs welk bedrag in ontvangst mogen nemen. Omdat niet alles gehonoreerd kan worden, zal er een selectie moeten gaan plaats vinden.

Voor wie zich alvast wil inleven in de vele kavels, kan hier de kavellijst vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel