‘Kudelstaart voor Kudelstaart’ topper met 22.000 euro

De veiling Kudelstaart voor Kudelstaart heeft gisteravond bijna 22.000 euro opgebracht. De precieze opbrengst was € 21.987. Dat is een record, als het openingsjaar 2000 niet wordt meegerekend. Toen kwam er ruim 25.000 euro binnen – in heel andere tijden. Het veilingtotaal vanaf de start komt daarmee op net geen kwart miljoen euro.

In de grote zaal van het Dorpshuis, waar Dick Venema en Gert Ubink de vertrouwde veilingmeesters waren, en aan de bar was weer sprake van topdrukte. Het bleek dat de veiling weinig te duchten had van het Eurovisie Songfestival, dat tegelijkertijd op de tv te zien was.

Topper 600 euro
Het hoogste bod van de avond was voor een geheel in hout uitgevoerde Bough Bike, die voor € 600 wegging. Voor een maatschappelijk verantwoorde actie van burgemeester Jobke Vonk werd € 520 neergeteld. Een barbecue voor 20 personen, aangeboden door Van der Schaft, leverde 500 op. Een optreden van de Kudelstaarste zanger Rick van der Kroon was goed voor € 420. De gemiddelde opbrengst per kavel bedroeg € 67,23, tegen € 66,70 vorig jaar.

Na aftrek van de kosten schenkt het veilingbestuur ook dit jaar het grootste deel van het resterende bedrag aan Kudelstaartse verenigingen en instellingen, die een aanvraag om financiële steun hebben ingediend. Het zijn er ditmaal zeventien. Ook blijft er nog wat geld in kas voor toekomstige initiatieven die volgens het bestuur steun verdienen.

Video en foto's: Debora Dijkstra
 

Lees vorig bericht

Coalitieakkoord: wie zorg nodig heeft, krijgt dat

Lees volgend bericht

Stuntende leerlingen Westplas Mavo


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *