Kudelstaart maakt zich op voor Feestweek

Beachvolleybal bij het Dorpshuis (Foto Ragnar van Beek)

Door: redactie. In Kudelstaart zijn de voorbereidingen aan de gang voor de jaarlijkse Feestweek, die van 16 juni tot en met 25 juni plaatsvindt. Het programma is divers; van keezen, kienen en beachvolleyballen, tot culinair genieten, struinen op de braderie en vies worden in de modder.

De aftrap wordt op vrijdag 16 juni gegeven met Kudelstaart Kulinair. Op diverse locaties aan de Kudelstaartseweg kan er genoten worden van hapjes en drankjes. De bekende eetgelegenheden hebben ook dit jaar weer een speciale menukaart samengesteld voor deze avond, die om 16:30 uur begint.

Beachvolleybal
Een van de hoogtepunten van de Feestweek is het beachvolleybaltoernooi op zaterdag 17 juni. Dit jaar strijden er 32 teams om de felbegeerde titel op de vier speciaal aangelegde velden achter het Dorpshuis in Kudelstaart. Ieder team bestaat uit zowel dames als heren. De inschrijving is inmiddels vol. Mocht je als team nog deel willen nemen, dan kom je op de reservelijst te staan. Voor aanmoedigen en kijken is nog alle ruimte. De wedstrijden beginnen om 12:00 uur en de finalewedstrijd wordt rond 18:30 gespeeld.

Kienen
Op maandag 19 juni wordt er in het Dorpshuis in Kudelstaart een kienavond georganiseerd waarbij vele prijzen te winnen zijn. Kienen is inmiddels een begrip in Kudelstaart en het Dorpshuis is dan ook altijd helemaal vol. De deuren gaan om 19:45 uur open.

Jaarmarkt
Woensdag 21 juni staat de jaarlijkse braderie op de agenda in en rondom het winkelcentrum. Ook dit jaar zijn er weer vele kramen met een gevarieerd aanbod. Op het plein van het winkelcentrum kan worden gegeten en gedronken en wordt er muziek gemaakt. De jaarmarkt begint om 13:00 uur en duurt tot 20:00 uur.

Ouderenmiddag
Op 22 juni is er overdag een ouderenmiddag op het Ad Verschuerenplein waarbij ouderen in de leeftijd van 65+ in het zonnetje worden gezet met een feestelijke middag met drankjes en hapjes en een zanger die voor entertainment zorgt. Deze middag begint om 14:00 uur en is om 17:00 uur weer afgelopen.

Kezen en Prutrace
Ook op donderdag 22 juni is er het Jaarlijkse Kampioenschap Kezen van Kudelstaart. In het Dorpshuis worden de wedstrijdborden voor het Kezen klaar gezet, zodat om 20:00 uur met het toernooi begonnen kan worden. Wie wint dit jaar de wisselbeker en mag zich een jaar lang Keezenkampioen van Kudelstaart noemen? Opgeven voor dit kampioenschap (per koppel) kan via keezeninkudelstaart@gmail.com. Kosten zijn €7,50 per persoon.

Als afsluiting van de Feestweek vindt op zondag 25 juni de Prutrace plaats. Tijdens deze race gaan deelnemers hardlopen, klimmen en klauteren door sloten en modderbaden rondom het terrein van RKDES. Het is een uitdaging voor jong en oud en zorgt altijd voor veel plezier bij deelnemers en toeschouwers. De start  en finish zijn bij de kantine van RKDES waar na afloop gedoucht kan worden.

Informatie over de Feestweek is te verkrijgen bij Ronald Stolwijk: 06-46413112.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin