Kudelstaart 777, voorbereidingen zijn begonnen

Carnaval is nog maar net achter de rug of Kudelstaart maakt zich alweer op voor het volgende feest. Een echt dorpsfeest deze keer dat uitgebreid gevierd gaat worden, want het dorp bestaat 777 jaar. Het duurt nog even, maar vanaf 14 juni is het acht dagen feest in het kleine dorp.

Organisatiecommissies van enthousiaste inwoners zijn gevormd en de voorbereidingen zijn in volle gang. De week staat bol van de feestelijke en sportieve activiteiten en aan jong en oud is gedacht.

Vies worden
De feestweek start op zondagochtend met een oecumenische kerkdienst in de katholieke kerk aan de Kudelstaartseweg. De katholieke parochie St. Jan Geboorte en de Samen op Weg-gemeente Kudelstaart organiseren een gezamenlijke kerkdienst, opgeluisterd door verschillende koren. Na afloop is er een ontbijt op het kerkplein.

Daarna gaan de Kudelstaarters vies worden. In een heuse ‘prutrace’ in de sloten rondom het RKDES-terrein gaan ze met elkaar de strijd aan. Dit is meteen de officiële start van Kudelstaart 777. Een modderige en feestelijke opening van de feestweek.

Nat worden
De maandag wordt er wat rustiger aan gedaan, want dan wordt er teruggeblikt op de 777 jaar tijdens ‘Historisch Kudelstaart’. In Dorpshuis ’t Podium vindt een tentoonstelling plaats met oude foto’s, films en voorwerpen. Een feest van herkenning voor de echte Kudelstaarters. Die avond zullen er ook een aantal gasten zijn die de aanwezigen een leuke avond zullen bezorgen met verhalen over vroeger en nu. 

Tijdens de derde dag van de feestweek is het tijd voor een waterspektakel in de vijver van de Rietlanden. Op dinsdagmiddag worden ook de scholen betrokken, want het zal met name een feestje worden voor alle kinderen.

Kudelstaart Culinair
Woensdag kunnen koopjesjagers ‘los’ gaan bij de jaarmarkt in en rond het winkelcentrum. Een braderie die ieder jaar veel mensen op de been brengt. “Maar voor deze speciale editie wordt er iets speciaals geregeld,” aldus Cor Brussen, die de feestcommissie vanuit het dorpshuis ondersteunt. “De bewoners van Mijnsheerlijkckheid worden hier bij betrokken.”

Weer een dag later, op donderdag, wordt in het dorpshuis een pubquiz georganiseerd. Maar een van de hoogtepunten van de week wordt Kudelstaart Culinair waaraan de lokale restaurants mee doen. “Details moeten nog worden uitgewerkt, maar het zal een combinatie worden van lekker eten en entertainment,” aldus Brussen. En terwijl de ouders zich culinair vermaken, kunnen de kinderen zich uitleven tijdens de openlucht-disco.

Fietsen en feesten
In het afsluitende weekend staat veel op het programma. Een beachvolleybaltoernooi, een solextoertocht, een grote feestavond met verschillende artiesten, een familiedag, fietstochten met verschillende afstanden en een kunst- en ambachtsroute.

Het bestuur bestaat uit Simone van der Hoorn, Hans de Groot en Jan van der Schouw en ze worden bijgestaan door Cor Brussen, Nico Otto en Paul van Leeuwen. Maar nog meer Kudelstaarters als Theo Rekelhof en Leontien Zethof zijn erbij betrokken. Allemaal zullen ze hun steentje bijdragen voor een feest voor en door Kudelstaarters. Ze kunnen niet wachten tot het zover is en ze zitten vol met plannen.

Foto's: Kudelstaarters kunnen er niet omheen, bovenop Dorpshuis 't Podium prijkt een groot bord. De jaarmarkt trekt altijd veel publiek (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel