Koopjes en gezelligheid op Jaarmarkt Kudelstaart

Net als voorgaande jaren was de organisatie van de Jaarmarkt Kudelstaart ook woensdag weer gezegend met een prima ‘braderieweertje’. Niet te koud en niet te warm, maar vooral lange tijd droog. Begin van de avond wat regendruppels, maar in de middag mooi weer.

De jaarmarkt werd druk bezocht. Koopjagers konden hun slag slaan om kleding, schoenen, sieraden, speelgoed, cadeau- en schoonmaakartikelen, zonnebrillen en nog veel meer in te slaan. Ook verschillende verenigingen waren aanwezig, zoals het Jachthoornkorps Kudelstaart.

Muziek en een drankje
En wie geen zin had om langs de kraampjes te struinen kon op het terras een drankje drinken en luisteren naar de muziek van JFS Sound. De Amsterdamse zanger Peter Manier vermaakte het publiek met zijn zangkunsten en muziekvereniging Flora speelde een paar deuntjes op het plein. Ook waren er optredens van de turnsters van SV Omnia.

Voor de kinderen was er ook wat te doen, want ze konden geschminkt worden bij de stand van Snoopy en Clown Cees hield ze met zijn spelletjes, danswedstrijdjes en grappen en grollen lange tijd bezig. De bankjes voor zijn podium waren dan ook altijd vol.

Verrassing voor Flora
’s Avonds was de uitreiking van de Cultuurprijs die Muziekvereniging Flora in ontvangst mocht nemen. Wethouder Gertjan van der Hoeven was naar de Jaarmarkt gekomen om deze stimuleringsprijs uit te reiken. Dit was een verrassing voor de leden van de vereniging die dachten dat ze alleen maar liedjes hoefden te spelen.

Het bestuur van KCA en de gemeente bepalen om de twee jaar wie in aanmerking komt voor deze prijs, waar dit jaar een bedrag aan verbonden is van € 2.250,-. Dirigent Dick-Jan Verbeek mocht de cheque aannemen. Er waren ook bloemen, mede voor Marianne Kaaijk van KCA.
De prijs kreeg Flora voor haar inzet voor muzikale opleidingen voor de jeugd.

Foto's: koopjes, muziek en kindervermaak op druk bezochte Jaarmarkt Kudelstaart (foto's Ilse Zethof)

[Advertentie]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel