Koningsdag was een zonnig feest

De eerste Koningsdag was in zowel Aalsmeer als Kudelstaart een groot en vooral in de ochtend ook een zonnig feest. De goede vooruitzichten zorgden voor een zeer vroege gang van jeugdige kooplieden naar de vrijmarktplekken in de Zijdstraat en het winkelcentrum in Kudelstaart.
 
Sommigen arriveerden al rond vijf uur om een plekje in te nemen. Een goede plek garandeert namelijk veel publiek en dat is weer goed voor de handel. Er werd van alles verkocht, maar de meeste winst werd gemaakt door jongeren die net iets creatiever waren.
 
Klinkende munt
Bij een jeugdig gitaristentrio stroomde het geld via de openstaande gitaartas met klinkende munt binnen en de suikerspinnenverkopers konden de vraag bijna niet aan. Dat was in de Zijdstraat.
 
Natte sponzen konden voor 50 cent gegooid worden naar jongens op het Molenplein. Ze trokken aardig wat klandizie, maar moeten het in hun natte kleding best koud gekregen hebben op hun schaduwplek.
 
Plezier
Op het Raadhuisplein was het in de middag een gezellige drukte dankzij de vele kinderactiviteiten die hier plaatsvonden. Er was zoals ieder jaar weer van alles te doen.
 
Eendjes vangen, bloempotten gooien en er draaiden diverse draaimolens hun eindeloze rondjes. Ultiem plezier voor ouders en kinderen.
 
Nonnen
Opvallende verschijningen een paar honderd meter verderop waren de nonnen van het Karmelklooster. Op het terrein voor het klooster hadden ook zij van alles in de verkoop, oud kloostermeubilair, gehaakte kleedjes, maar ook zelfgemaakte jam.
 
De nonnen vermaakten zich deze dag prima. Ze hielden verkooppraatjes of hielden zich bezig met vingerhaken.
 
Dorpshuis
In Kudelstaart hield de vrijmarkt net na de middag al op. Het feest kreeg een vervolg bij het Dorpshuis waar springkussens voor de jeugd waren neergezet en lange tafels voor het overige publiek.
 
Het startsein voor de feestmiddag werd gegeven door het Show- en Jachthoornkorps, dat een aantal rondjes marcheerde over het terrein. Op een open vrachtwagen waren optredens van Dymphia Batenburg, Cock Zwanenburg en De Klught.
 
Hoewel het in de middag iets minder zonnig werd, was het een zeer geslaagde dag.
 
Foto’s Arjen Vos (AV). Zie ook de galerie

Lees vorig bericht

Skeelerseizoen geopend met clinic en terras

Lees volgend bericht

Lidl komt? Denk om veiligheid fietser


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *