Koningsdag: vrijmarkt, feest, speelparadijs, muziek

Aalsmeer-Oost blijft geheel verstoken van oranjegekletter (klik hier), maar elders in Aalsmeer en Kudelstaart pakken ze wel aardig uit. Er is in elk geval overal van alles te doen.

In de ochtenduren vindt in en om de Zijdstraat de traditionele vrijmarkt voor kinderen plaats. Meer dan 35 vrijwilligers werken zaterdag mee om het Raadhuisplein om te bouwen tot een speelparadijs voor de kinderen tot zestien jaar. Vanaf 12.30 uur kunnen de kinderen op het springkussen, in de draaimolen, eendjes vangen en nog vele andere activiteiten doen.

Bij sommige onderdelen kunnen ze bonnetjes winnen en inleveren bij de kinderbar voor snoep of een drankje. De snackbar heeft naast het standaardassortiment ook een speciaal kindermenu. Om 18.00 uur is het festijn afgelopen. Alle attracties zijn gratis toegankelijk.

Koningsfeest Kudelstaart
Traditiegetrouw vindt in en rond het winkelcentrum van Kudelstaart de vrijmarkt plaats. Als alles is opgeruimd kunnen de Kudelstaarters vanaf 13.00 uur feest gaan vieren achter en in het Dorpshuis 't Podium.

Het wordt een middag met muziek en entertainment voor jong en oud met optredens van onder anderen Dymphia Batenburg, Cock Zwanenburg en een band. De jeugd hoeft zich niet te vervelen, want er is een stormbaan en een springkussen voor de kleintjes. Ze worden de hele middag vermaakt door een clown.

Oranjeveiling
Op Koningsdag vindt er om 15.00 uur een veiling plaats in de Historische Tuin. De te veilen producten bestaan voor een groot gedeelte uit toepasselijke bloemen en de veilingkar zal vooral oranje gekleurd zijn. Toevallig, zo meldt het tuinbouwmuseum, bloeit ook de roos Oranje Nassau volop. Veilingmeester is oud-bloemenexporteur Henk de Gooijer en opsteker is Ruud Bartels.

De entree is € 4 (kinderen en museumkaart gratis, 65+ € 3,50). De Historische Tuin is te bereiken via (de brug aan) het Praamplein.

Koningsnacht in kroeg
Vanavond is danscafé De Praam in de Zijdstraat om 19.00 uur open. DJ Henkie start om 22.00 uur met draaien om de oranjenacht in te luiden.

Op Koningsdag gaat het oranjefeest door en hopen de medewerkers op mooi weer, zodat de schuifpui om 12.00 uur open kan. DJ Kees Markman verzorgt deze dag de muziek. 

Oranjeconcert in kerk
Op Koningsdag vindt in de Dorpskerk een concert plaats van Hugo van der Meij en Nathanaël Middelkoop. De muzikanten die het orgel, piano, en trompet kunnen bespelen zullen om 20.00 uur beginnen. Kaarten zijn bij de deur verkrijgbaar voor € 10. Jongeren tot twaalf jaar betalen de helft van de toegangsprijs. 

(foto's archief AV)

Lees vorig bericht

Oranje? Of toch zwart-wit…

Lees volgend bericht

Column – ‘Enige sporters op hoogste niveau’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *