Koningsdag minder druk door wisselvallig weer

Handelaren hoefden deze Koningsdageditie niet voor dag en dauw op om een strategisch gelegen plaatsje veilig te stellen. Met het vooruitzicht aan een koude en natte Koningsdag, kozen velen zaterdag eieren voor hun geld en bleven lekker thuis. Of ze kwamen later in actie toen het uiteindelijk nog mee bleek te vallen.

Door de wisselvallige weers-omstandigheden vielen er op de verschillende vrijmarkten in Oost, Kudelstaart en Centrum diverse gaten in het anders zo gesloten lint van verkopers. Het publiek kon zijn kleingeld desondanks prima kwijt aan snoeperijen, speelgoed of als aanmoedigingspremie voor jeugdige muzikanten. Kwam er toch een buitje, dan was er genoeg zeil voor handen waar onder gedoken kon worden. Of er zorgde een afdak van een winkelpand voor welkome beschutting.

Foto: het stel bovenaan de pagina verbeeldt het weer op Koningsdag nog het beste: hij optimistisch zomers gekleed, zij realistisch rekening houdend met wind, kou en regen. Daaronder: verstandig genoeg namen deze dames een warme deken mee. (Foto's Arjen Vos) Zie voor een impressie van de vrijmarkt in de Zijdstraat de gallery onder de advertentie van de Geraniummarkt. (foto's Laurens Niezen en Arjen Vos)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin