KMTP op de bres voor fleuriger Aalsmeer

Een flinke opkomst afgelopen zaterdag op de jaarvergadering van de dit jaar bijna 126 jaar oude KMTP Groei&Bloei. Voorzitter Wim van Vliet was uiteraard verheugd over de aanwezigheid van zoveel leden/belangstellenden en eveneens over het feit dat enkele nieuw gekozen bestuursleden konden worden begroet.
 
De agenda kon zoals gebruikelijk op vergaderingen van 'de maatschappij' in korte tijd worden afgehandeld. Hoewel het ledental licht daalde, toonde Van Vliet zich verheugd dat er nog steeds goede belangstelling bestaat voor de activiteiten van de vereniging. Met name de vele cursussen worden goed bezocht. Van de zogenaamde Consumententoets werd afscheid genomen. Het was vele jaren een vast onderdeel van de vereniging.
 
Goed bij kas 
De financiële zaken, bij penningmeester Berend Vollmuller al vele jaren in goede handen, werden ook dit keer weer met een kwinkslag gepresenteerd. Het was duidelijk dat men zich financieel geen zorgen behoeft te maken. Door de kascommissie werd dan ook weer positief gereageerd. Van Jan Eveleens (foto rechts) werd als kascommissielid afscheid genomen en voor hem waren er bloemen.
 
En dan was er de wisseling van de wacht in het bestuur. Berry Nijmeijer (foto links) was aftredend en stelde zich na vijf jaar niet meer herkiesbaar. Warme woorden en ook bloemen plus een enveloppe met inhoud voor dit scheidend bestuurslid dat zich, zo liet voorzitter Wim van Vliet weten, zeer verdienstelijk had gemaakt binnen de vereniging.
 
Nieuwe bestuurders
Van Vliet had in de uitnodiging aan de leden al bekend gemaakt dat wegens de omvangrijke taken en de intensivering van het groenbeleid in Aalsmeer en omgeving drie nieuwe bestuursleden zouden worden gekozen. Het betreft Gerrit Hansen, een seringenkweker die vanaf het komend jaar beschikbaar is. Henk Kanters, het tweede bestuurslid dat werd gekozen, kan als goede oude bekende worden beschouwd. Hij was vele jaren actief in het bestuur en onder meer verantwoordelijk voor de vele binnen- en buitenlandse excursies. Het was voor de leden dan ook een feest der herkenning Kanters weer binnen het bestuur te zien.
 
Het derde nieuw gekozen bestuurslid werd zaterdag Marika Kerstens (foto rechts). Voorzitter Van Vliet leidde haar figuurlijk de vergadering binnen als bomen-en waterdeskundige op het gebied van het openbaar groen.   
 
Fleurigste gemeente
De plannen van Groei&Bloei voor de komende jaren zijnn ambitieus en we mogen hopen dat het al vele jaren nagestreefde ideaal: meer en mooier openbaar groen binnen Aalsmeer kan worden gerealiseerd. Wethouder groenzaken Wilma Alink, toonde zich een warm pleitbezorger voor een groeiend en bloeiend Aalsmeer en onderstreepte in haar toespraak het belang van zorg besteden aan zowel privé- als openbaar groen.  
 
Aan het deelnemen aan de internationale competitie van de Entente Florale heeft de gemeente Aalsmeer zich nooit gewaagd dus het predikaat 'Mooiste en fleurigste gemeente van Nederland' kon ook nooit worden behaald. Maar uit de daadkrachtige speech van Van Vliet zien we optimistisch toch een fleuriger en mooier Aalsmeer en Kudelstaart  in het verschiet. Aan de bijna 300 leden van de oude vereniging zal het niet liggen. En aan de wethouder dus ook niet. 
 
Fleurige boeketjes
En toen werd het tijd voor een deskundige rondleiding over het gastbedrijf: de kwekerij van Rob Hoogeveen (op de foto rechts, Wim van Vliet links) waar het gezelschap uitgebreid werd ingewijd in de geheimen van het kweken van de Lathyrus odorata. Bij het afscheid kregen de aanwezigen naast enkele fleurige boeketjes van het geurige gewas mee naar huis alsmede twee zakjes met Lathyruszaad waarmee men thuis aan de slag kon gaan.
 
Tekst Leni Paul, foto's Jaap Maars
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin