Kinderwagendieven zetten Aalsmeer op de kaart

De kinderwagen verlaat de winkel via de openstaande voordeur

Door: Arjen Vos. Uitgeput is ze ervan. Twee dagen achter elkaar telefoontjes met de politie, met de pers, met televisiestations. “Alles en iedereen hing aan de telefoon of whatsapp. Vandaag heb ik om kwart over vijf de winkel achter me dichtgetrokken, ben naar huis gegaan en onder de dekens gekropen.” Aan het woord Nanda Schalkoort, eigenaresse van baby lifestylewinkel El Estillo in de Zijdstraat. De winkel van Nanda kwam gisteren en vandaag groots in het nieuws toen ze een filmpje van een kinderwagendiefstal op de sociale media postte .

Ondanks de uitputting is Nanda niet te beroerd om vanonder haar dekens ook AalsmeerVandaag te woord te staan. Met schorre stem waaruit de verontwaardiging van wat er deze week allemaal gebeurd is nog steeds doorklinkt.

Uniek exemplaar
Wie de filmbeelden ziet die Nanda na de ontdekking van de diefstal op ‘de socials’ postte, kan zijn ogen nauwelijks geloven. Te zien zijn twee vrouwen die woensdagmiddag rond vier uur kort na elkaar binnen komen. De ene zet met een wig de deur wijd open en leidt daarna het personeel af, de andere gaat er vervolgens doodleuk met de in de etalage staande kinderwagen vandoor. Inclusief autostoeltje. Volgens Nanda is de goudkleurige kinderwagen een uniek exemplaar met een prijskaartje van bijna 4000 euro. Wie een vrouw met een kinderwagen door de Zijdstraat ziet lopen denkt vermoedelijk niet direct aan een diefstal en ook de medewerkers was de brutale roof niet opgevallen. Tot donderdagmorgen het oog op de lege plek viel en de camerabeelden werden bekeken.

De eerste ‘klant’ zet alvast de deur wijd open

Tips uit het hele land
Wat heb je toen gedaan? “Ik heb er geen moment over getwijfeld om de beelden online te zetten. Lang leve de sociale media want in ruim een dag hadden we 900.000 views op Facebook en 1,2 miljoen op Instagram. Ook kregen we al snel reacties en tips uit het hele land. Eerst uit Limburg en Groningen maar toen steeds meer uit Aalsmeer en omgeving. Uiteindelijk was er iemand die precies wist om wie het ging en kregen we naam adres en telefoonnummer van een van deze dames die allebei gewoon in Aalsmeer blijken te wonen.

Geen leuk gesprek
Natuurlijk ook meteen de politie ingeschakeld? “Inderdaad. Maar die gaven aan dat we maandag als eerste aan de beurt waren. Ze vonden het niet nodig om meteen in actie te komen. Nou, toen hebben we die dame zelf maar gebeld. Dat was zeker voor haar geen leuk gesprek maar even later stond ze wel op de stoep met de kinderwagen. En een half uur later kwam toch ook de politie nog. Op aandringen van de Officier van Justitie zo werd ons verteld want inmiddels hadden de beelden hun ook bereikt. Wat de vervolgstappen zijn weet ik nog niet.”

Twee dagen ellende
Je zou kunnen zeggen dat het geen sympathieke maar wel zeer geslaagde manier is om reclame te maken. Niet alleen weet ‘half’ Nederland nu dat er een leuke baby Lifestylewinkel in de Zijdstraat ook het winkelhart van Aalsmeer ging hiermee viraal. Welke reclamecampagne kan daar tegenop? “Daar ben ik helemaal niet mee bezig. We hebben hier twee dagen ellende van gehad. En we zijn er nog niet zo snel vanaf.”

En hoe is het met de belangstelling voor de kinderwagen? Hebben zich al kopers gemeld? “Daar is inderdaad veel animo voor en er zijn al diverse biedingen gedaan maar ik houd de boot nog even af. De wagen moet eerst worden hersteld.”

(Beelden beveiligingscamera El Estillo)

 

3 reacties

  1. Zou mij niet verbazen als de eigenaresse van de kinderwagen beboet wordt vanwege het schenden van de privacy en de beide dames ongestraft blijven vanwege het “keurig” terugbrengen van de wagen.
    Officier van Justitie schijnt ook eerst in actie te moeten komen voordat de politie daadwerkelijk optreedt…..

  2. Heel goed gehandeld !!!!meteen de dader(s) vol met hun gezicht op soc media!!! Niks inbreuk op privacy, het is inbreuk in jouw toekomst als mooie winkel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin