Kinderraad omarmt Buurtgezinnen

Door: redactie. De kinderraad die regelmatig samenkomt om met elkaar over maatschappelijke onderwerpen van gedachte te wisselen, had tijdens de meest recente samenkomst Esther Karssing van de stichting Buurtgezinnen in haar midden. Er werd nagedacht over hoe om te gaan met het vinden van het perfecte gezin voor een jongetje van elf jaar.

Buurtgezinnen is een initiatief voor alle gezinnen in Aalsmeer. Als een gezin een steuntje in de rug kan gebruiken, kan er gevraagd worden om daarvoor een ander gezin te zoeken. Het gezin wat vraagt wordt het vraaggezin genoemd, het gezin wat steunt het steungezin. Het enige wat het steungezin hoeft te doen is het kind mee laten draaien in het dagelijkse ritme. Er wordt geen onderscheid gemaakt in achtergrond van het kind. Buurtgezinnen gaat na de vraag als een soort matchmaker voor het vraaggezin aan de slag. Ze zoeken een gezin in de buurt dat een ander kind uit een gezin wil helpen of ondersteunen.

Mooi initiatief
De kinderraadsleden zochten tijdens de bijeenkomst in twee groepjes het perfecte steungezin oor een jongetje van elf. Unaniem kozen de twee groepen voor hetzelfde gezin en wisten dit ook goed te onderbouwen. Na de presentatie en het uitvoeren van de opdracht noemden alle leden van de kinderraad de Stichting Buurtgezinnen een mooi initiatief. De kinderraadsleden kregen een informatiepakket mee om het onderwerp op hun school onder de aandacht te brengen.

Meer informatie en aanmelden
Bezoek voor meer informatie, ervaringen van vraag- en steungezinnen en om aan te melden de website buurtgezinnen.nl.

Foto Gemeente

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin