Kinderhulp Afrika viert feest

Dans uit Oeganda (Foto pr)

Door: redactie. Kinderhulp Afrika bestaat 35 jaar. Op zaterdag 13 mei wordt dit toepasselijk en feestelijk in Oegandese stijl gevierd. Vanaf 14:30 uur is iedereen welkom om het mee te vieren in het gebouw van de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeerderbrug.

Tijdens deze middag kun je genieten van Oegandese hapjes, een markt bezoeken met tweedehands producten en een dansvoorstelling beleven die vanuit Oeganda wordt getoond. Ook is Oeganda te beleven in de Xperience Room. Ervaar hoe de kinderen in Oeganda leven en naar school gaan. Aan het eind van de middag is er een veiling waar op allerlei leuke producten geboden kan worden. Van schilderijen, een rondvaart tot een fietstocht door Amsterdam. De opbrengst is bestemd om nog meer te kunnen investeren in de toekomst van de kinderen in Oeganda. Tot slot wordt er voor alle gasten een Oegandese maaltijd geserveerd. Aanmelden voor deze dag via kinderhulp-afrika.nl/jubileum.

Opmerkelijk telefoontje
Kinderhulp Afrika ging 35 jaar geleden van start vanuit Aalsmeer. In die tijd kreeg de Aalsmeerder Mathijs Piet een opmerkelijk telefoontje uit Canada. Een groep Oegandese kinderen trok een jaar lang zingend door Amerika. Hun visum was bijna verlopen. Terug naar Oeganda konden de kinderen niet. Daar was oorlog. Mathijs bedacht zich niet en zette samen met anderen alles op alles om de kinderen naar Nederland te krijgen. De kinderen kregen onderdak en hebben vele concerten in Nederland gegeven. Maar daar bleef het niet bij.

Harten waren geraakt door de enorme nood in Oeganda. Een stap in geloof werd gezet en er werd 25 hectare land in Namugongo gekocht. Er werd een gebouw neergezet met slaapzalen en een leslokaal om de 30 weeskinderen op te vangen. Het begon als een droom. Nu 35 jaar later staat op hetzelfde terrein een basisschool, middelbare school, een vakschool en een kliniek. Meer dan 1000 kinderen wonen hier, er is zorg voor hen en wat belangrijk is: ze krijgen goed onderwijs. Op deze manier is er toekomst voor hen.

Jubileumgift
Tijdens de jubileumdag wordt er op verschillende manieren geld ingezameld voor de kinderen in Oeganda. Ook kun je een jubileumgift overmaken naar: IBAN NL43INGB0000005066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika o.v.v. jubileumgift. De Levend Evangelie Gemeente is gevestigd aan Kruisweg 55, Aalsmeerderbrug.

(Foto pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin