Kinderhulp Afrika in actie voor nieuwe ambulance

Medisch personeel Jjanda Medical Centre (Foto KA)

Door: redactie. In Oeganda heeft de Aalsmeerse stichting Kinderhulp Afrika niet alleen een school met bijbehorende campus opgericht maar ook gezorgd voor een kliniek. Onlangs is de ambulance van Jjanda Medical Centre total loss geraakt. Kinderhulp Afrika is daarom een actie gestart voor de aanschaf van een nieuwe ambulance. Er is nog ruim 13.000 euro nodig om de aanschaf mogelijk te maken.

De ambulance wordt voornamelijk ingezet om zwangere vrouwen naar het ziekenhuis te vervoeren. Bij het ontbreken van de ambulance gebeurt dat nu met behulp van personenauto’s die er drie keer langer over doen. Al meerdere keren heeft dit het leven van de moeder of het kind gekost. Esther Ssali, manager van de kliniek zegt hierover: “Onlangs is een jonge moeder overleden. Zij had een keizersnede nodig en moest naar een ander ziekenhuis worden gebracht. Met een personenauto, want we hebben geen ambulance meer. Helaas waren we te laat. Een ambulance had haar leven kunnen redden!”

Kliniek van grote betekenis
Jjanda Medical Centre is van grote betekenis voor de wijde omgeving. Dagelijks houden een arts en tandarts hier spreekuur. Ook zijn verloskundigen en verpleegkundigen 24/7 beschikbaar voor bevallingen en eerste hulp. Op deze manier kunnen mensen uit de omliggende dorpen van goede medische hulp worden voorzien. Daarnaast is de kliniek ook belangrijk voor de 1000 kinderen waarvoor Kinderhulp Afrika zorgdraagt. Omdat de kliniek op het terrein staat waar de kinderen wonen en naar school gaan kan Kinderhulp Afrika de kinderen alle medische zorg geven die nodig is.

Help mee!
Helpt u mee een ambulance te kopen? Een gift kan worden overgemaakt naar IBAN NL43INGB0000005066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika o.v.v. ambulance. Ga voor meer informatie naar kinderhulp-afrika.nl/ambulance. of bekijk dit filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin