Kinderen krijgen ‘eigen’ Ride-middag

Aalsmeer en omgeving kunnen niet meer om de Ride for the Roses heen. Wie zich nog niet heeft ingeschreven voor dit grote fietsevenement voor KWF kan dat nog steeds doen, maar duizenden fietsers bereiden zich al voor op 6 september.

Om ook jonge kinderen te betrekken bij dit evenement en ze ervan bewust te maken dat iets doen voor een ander belangrijk is, worden er speciaal voor hen kinderactiviteiten georganiseerd op het Raadhuisplein op 6 september.

Kids-Ride-Sponsor-Stepactie
Kinderen uit de groepen drie tot en met zes van alle basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart zijn via hun school uitgenodigd om ook hun steentje bij te dragen aan het KWF. Zij kunnen zich door hun familie, vrienden, buren en kennissen laten sponsoren voor een steprace. Dit gaat niet per rondje, maar met een totaalbedrag voor hun deelname.

“Veel scholen verlenen hun medewerking hieraan en steunen de actie,” aldus Kirsten Verhoef, voorzitter van de werkgroep Side Events. “Wij hebben hen gevraagd om de door ons opgestelde uitlegbrief met sponsorformulier aan de kinderen mee naar huis te geven. Sommige scholen zijn zelfs zo enthousiast dat ze dit ook in hun nieuwsbrief richting de ouders communiceren. Ik vind het persoonlijk jammer dat er ook scholen zijn die ervoor kiezen om andere goede doelen te steunen en de kinderen niet attent te maken op de kinderactiviteiten in het dorp. Maar of een school meedoet of niet, alle kinderen zijn welkom op het Raadhuisplein.”

Cheque van de kinderen
Op die zondag tussen 11.30 en 14.00 uur mogen de kinderen proberen om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondjes te steppen op het plein. Voor de kinderen die de meeste rondjes hebben gestept zijn er leuke prijzen te winnen. De stepjes worden voor hen geregeld door onder andere Ton Tweewielers Fietsverhuur en Free Wheely Amsterdam & Haarlem.

Tegen twee uur wordt het eindbedrag kenbaar gemaakt dat de kinderen bij elkaar hebben gestept. Een cheque wordt diezelfde middag nog namens de kinderen overhandigd tijdens de officiële slotmanifestatie van de Ride for the Roses bij FloraHolland. Er zal daar ook een filmpje getoond worden dat eerder die middag is gemaakt bij alle kinderactiviteiten.

Koningsdagspelletjes
Naast het steppen is er van alles te doen op het Raadhuisplein. Kinderen kunnen voor € 2,50 een stempelkaart kopen en daarmee verschillende spelletjes doen. Zo zijn er springkussens (mogelijk gemaakt door Jafrem Verhuur) en staat er een schiettent en een klimmuur, ze kunnen eendjes vangen, goud zoeken of touwtje trekken, spijkerbroek hangen, bananen vangen, strijkijzer ‘gooien’ en meer.

“Het is als het ware een soort Koningsdag in het klein,” zegt Rob Severin van het Oranje Comité Aalsmeer. “Onze vrijwilligers organiseren al jaren dit evenement op het Raadhuisplein en toen de organisatie van de Ride naar ons kwam met de vraag of wij mee wilden helpen hieraan, twijfelden we geen moment. Samen met Corina, Iris, veel vrijwilligers en de winkeliers van Meer Aalsmeer zetten we ons in om het een geslaagd evenement te maken.”

Gezelligheid op plein
De organisatie zorgt ervoor dat het gezellig wordt op het plein. Er is zelfs een heuse dj, want Peter Dol van Fireball Light & Sound Service komt draaien die dag. En ook aan de inwendige mens wordt gedacht, want er zijn drankjes, ijsjes, poffertjes en andere versnaperingen te koop. Café Bar Joppe is aanwezig met een bar en muziekvereniging Flora speelt een paar deuntjes. 

“Niet alleen kinderen uit groep drie tot en met zes zijn welkom om naar het Raadhuisplein te komen,” legt Sabine Joore, vrijwilliger van de werkgroep Side Events, uit. “Wij hebben hen uitgenodigd om te steppen omdat we denken dat het voor jongere kinderen lastig is en oudere kinderen eventueel ook mee kunnen fietsen met de Ride for the Roses. Maar iedereen is uiteraard meer dan welkom om mee te doen aan de vele spelletjes.”

Rond half twee komt het grote peloton met Ride for the Roses-fietsers voorbij ‘gescheurd’. De spelletjes worden dan even gestaakt om deze groep van dappere fietsers gezamenlijk aan te moedigen. 

De uitnodigingsbrief en het sponsorformulier zijn ook te vinden op de website van de Ride for the Roses. 

Foto: op 6 september zijn er, naast het sponsorsteppen, veel spelletjes op het Raadhuisplein (foto Koningsdag 2015, Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel