Kinderen enthousiast over voetbalkooi

De wens stond hoog op het lijstje van veel kinderen en is onlangs gerealiseerd: een voetbalkooi op de plaats van het pleintje naast de gymzaal in de Baccarastraat. De hoge omheining moet beletten dat de bal onbedoeld in de sloot belandt of lek geprikt wordt door de scherpe punten op het gymzaaldak. De jeugd is enthousiast maar zou, kritisch als ze is, toch graag nog wat aanpassingen zien.

Het speelpleintje ligt strategisch tussen verschillende woonwijken in en pal naast de Jozefschool en werd altijd veel gebruikt. Toch kon het wel beter, vonden de kinderen. Een van hen, Nina Bosse, nam het voortouw en plaatste de wens om het plein te veranderen in een voetbalkooi op de website van de gemeente. Met een duwtje in de rug van 200 handtekeningen kon de gemeente niet anders dan deze wens ‘voor een nog leefbaarder Aalsmeer’ honoreren.

Lekke bal
Helemaal nu de kooi net is opgeleverd, kinderen door de coronacrisis meer vrije tijd hebben en het plezierig buitenspeelweer is, rolt en vliegt de bal dagelijks bijna non-stop alle kanten op. Na een bejubeld doelpunt willen de kinderen graag vertellen wat ze van hun nieuwe speelplek vinden. “Leuk!” klinkt het enthousiast, “we zijn er heel blij mee. Onze bal rolt tenminste niet meer de weg op of de sloot in.” Sommige dingen hadden wel wat beter gekund, vinden ze. Zoals? “Een net aan de bovenkant zodat de bal niet alsnog over het hek vliegt en op het dak van de gymzaal landt. Of op die scherpe punten. We hebben daardoor nu toch al een keer een lekke bal gehad,” zegt een van de kinderen. Een ander vult aan: “de openingen waardoor je de kooi in komt zijn wat aan de grote kant en het pleintje is een stukje kleiner dan het was.”

Teletubbieplein
Ondanks de verbeterpunten is dit voor deze kinderen met stip het leukste speelpleintje in de buurt om op te voetballen. Beter dan het pleintje bij Triade waar de doelen uit houten palen bestaan. “We noemen dat het Teletubbieplein vanwege de groene heuveltjes,” zegt een van de meisjes, “het plein bij Samen Eén is ook niet zo leuk want daar kun je achter het doel doorvoetballen. Dan is het altijd onduidelijk wanneer het ‘achterbal’ is.”

De voetbalkooi roept herinneringen op aan de kooi bij Baanvak die daar korte tijd stond maar na klachten van omwonenden het veld moest ruimen. Volgens de gemeente zijn onderdelen van de kooi inmiddels elders gebruikt. Zo staan de ballenvangers tegenwoordig op het speelterrein in de Kudelstaartse Meertrosstraat.

Tekst en foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. Dat klopt Dorien, de Meertrosstraat is in Dorpshaven. Dank voor je verbetering.
    (Redactie)

  2. Wat fijn voor de kinderen!
    Maar de Meertrosstraat is in Aalsmeer toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel