Kinderen enthousiast gemaakt bij Techniek Driedaagse

Door: redactie. Workshop karren bouwen, bloemen inkopen op de klok en muren maken van mos en resthout. Leerlingen van groep 7 en 8 en brugklassers uit de regio Aalsmeer gingen hier afgelopen week enthousiast mee aan de slag tijdens de Techniek Driedaagse, georganiseerd bij van Vliet Containers aan de Rietwijkeroordweg.

Tijdens de Techniek Driedaagse volgen ruim 4.000 leerlingen uit gemeente De Ronde Venen, Uithoorn, Nieuwkoop en Aalsmeer technische workshops onder leiding van lokale technici en vrijwilligers. Ze programmeren een robot, maken muren en leren van alles over de logistiek in onder andere de sierteelt. Dit jaar doen er maar liefst twee nieuwe branches mee, waaronder de Agri-Sierteelt.

Banenkansen
Volgens Monique van Weerdenburg, programmamanager Arbeid & Onderwijs bij Greenport Aalsmeer, is de techniek een sector met volop banenkansen  “Alleen al in de regio Aalsmeer zijn hierin ongeveer 50.000 mensen aan het werk: van logistiek en teelt tot aan marketing.” Nieuwkoop Europe, Bercomex, Yuverta mbo Aalsmeer, Stolze en Bosman Van Zaal zeiden volmondig ja toen ze benaderd werden om deel te nemen aan het evenement, “Met de deelname van deze bedrijven aan de Techniek Driedaagse kunnen we onze sector presenteren en laten we jongeren en hun ouders zien wat allemaal mogelijk is.”

Esther Rommel neemt een kijkje bij de workshops

Meer gevoel
Gedeputeerde Esther Rommel van de provincie Noord-Holland maakte kennis met de deelnemende bedrijven en keek mee met een aantal workshops. “Evenementen zoals de Techniek Driedaagse zijn heel belangrijk voor jongeren. Vaak hebben zij geen idee welke opleidingen en banen er allemaal zijn in de technische sector. Door kennis te maken met bedrijven en zelf aan de slag te gaan krijgen zij er meer gevoel bij. Hopelijk zorgt het ervoor dat zij kiezen voor een technisch beroep of zich verder gaan oriënteren op de mogelijkheden die er zijn.”

Innovatiekracht versterken
Ook Ryanne Rustenburg, programmamanager van Green Chain was bij het bezoek aanwezig. Green Chain is een consortium dat bestaat uit de Greenports Aalsmeer en Noord-Holland Noord, Hogeschool Inholland, Vonk en Amsterdam Green Campus. Dit consortium heeft onlangs een grote subsidie ontvangen uit het Nationaal Groeifonds om de innovatiekracht in de sector te versterken en het onderwijs- en opleidingsaanbod te actualiseren. “Via dit consortium willen we ook diverse projecten op het gebied van groene techniek en technologie binnen een duurzame land- en tuinbouw gaan ontwikkelen. Zo’n initiatief als de Techniek Driedaagse sluit daar mooi bij aan,” aldus Ryanne Rustenburg.

(Foto’s pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin