Kinderburgemeester Hannah heropent stolp

Zondag 10 februari is het feest op kinderboerderij Boerenvreugd. Kinderen kunnen meedoen aan een spelletjescircuit en de vernieuwde stolpboerderij wordt geopend door kinderburgemeester Hannah Fokkema.

Tijdens de activiteit 'In de bergen' krijgen de kinderen een stempelkaart en kunnen zij meedoen aan leuke spelletjes zoals marmotsjoelen, het reddingshondenspel, bergen bouwen en knutselen. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de verwarmde tent op het plein staat zodat de activiteit ook bij minder mooi weer gewoon door kan gaan. 

Unieke speelboerderij
Boerenvreugd heeft een aantal jaar terug van de Aalsmeerse familie Van Tol een aantal boerderijhuisjes gekregen. Met de herinrichting van de stolp hebben deze huisjes een plek gekregen in het binnengedeelte van de boerderij. Vrijwilligers hebben een boerenlandschap gecreëerd op een lage speeltafel. Compleet met hooiberg, waterput, bomen, vijver, weides en paadjes is de speelboerderij een speelelement geworden waarbij de fantasie van de kinderen geprikkeld wordt.

Ook deze speelboerderij wordt zondag in gebruik genomen.

Heropening stolp
Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de herinrichting van de stolp. De toiletruimtes zijn vernieuwd, de muren geschilderd en de indeling in de stolp is veranderd. Boerenvreugd hoopt met de nieuwe indeling een bezoek aan de boerderij aantrekkelijker te maken, ook bij minder mooi weer.

Met het in gebruik nemen van de speelboerderij is de herinrichting van de stolp afgerond. Het bestuur van Boerenvreugd zegt blij te zijn met de vrijwilligers die vele uren werk in de stolp hebben gestoken maar ook met de sponsors die deze herinrichting mogelijk hebben gemaakt. Samen met de sponsors, vrijwilligers en bezoekers geeft het bestuur zondag graag een feestelijk tintje aan het afronden van de werkzaamheden 

Kinderburgemeester Hannah Fokkema is bereid gevonden om de stolp officieel te heropenen. Zij zal de openingshandeling zondag om 11 uur verrichten. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Foto's: kinderburgemeester Hanna zal de vernieuwde stolp zondag openen. Vrijwilliger Kees Noodhoek vorig jaar bij de renovatie van de toiletten. Foto's archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin