Kinderboerderij Boerenvreugd is weer open

Na lange tijd verplicht dicht geweest te zijn door de in Ter Aar geconstateerde vogelgriep, is kinderboerderij Boerenvreugd weer open gegaan. Vanaf dinsdagochtend 10.00 uur is het publiek weer welkom. 

Alle maatregelen die Boerenvreugd tot nu toe heeft getroffen waren preventief. De vogels blijven echter wel opgehokt, zoals op alle andere kinderboerderijen in Nederland, maar iedereen is weer welkom om het terrein te betreden.

Vrijwillige bijdrage
De voorraden kunnen weer worden aangevuld, er kan weer gewerkt worden aan het nodige onderhoud en de bouwwerkzaamheden van de schuur kunnen weer gestart worden. Ook het winkeltje gaat weer open en de konijnen kunnen weer geknuffeld worden.

Het bestuur van de Stichting laat weten dat de financiële gevolgen voor de kinderboerderij behoorlijk zijn, maar dat het voortbestaan niet in het geding is. Om het tekort aan inkomsten enigszins terug te dringen hoopt het bestuur op een kleine, vrijwillige bijdrage van de bezoekers.

Als u de kinderboerderij in Aalsmeer structureel wil steunen, dan is het een goed voornemen om donateur te worden.

Gift gemeente
De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van afgelopen donderdag unaniem een CDA-motie aangenomen, waarin werd gevraagd om Stichting Kinderboerderij Aalsmeer voor een deel eenmalig tegemoet te komen in de extra kosten en de derving van inkomsten.

Hoewel de kinderboerderij louter op onbetaalde vrijwilligers draait, zijn er natuurlijk altijd kosten voor de boerderij. De stichting draait normaliter zonder subsidie voor de exploitatie en ziet deze decembergift van € 1000 van de gemeente dan ook als uitzondering.

CDA'er Paul van Soelen, die de motie donderdag indiende, besefte dat het bedrag “niet voldoende is om het verlies te dekken”. Maar de “symbolische” steun leek hem zinvol vanwege “de grote sociaal-maatschappelijke functie” van de kinderboerderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel