Kinderboekenjury Aalsmeer kiest favoriete boek

Vorige week kwamen de jongens en meisjes van de kinderboekenjury Aalsmeer voor de laatste keer bij elkaar in de bibliotheek aan de Markstraat. Zij waren de deskundige lezers van de van tevoren geselecteerde 26 kinderboeken en die dag was het tijd voor het kiezen van de Aalsmeerse top 3.

Het minimum aantal boeken wat ieder kind moest lezen was vijf, maar dit werd ruimschoots door iedereen gehaald. Speciaal voor hen waren er spannende, grappige en waargebeurde verhalen uitgekozen.

Spannend
Het was nog even spannend tussen de nummer een en twee, maar ‘De Hondenuitlaatclub’ van Cornelia Funke werd door de basisschoolleerlingen uit Aalsmeer en Kudelstaart op één gezet. Op de tweede plaats eindigde ‘De Vreselijke Tweeling’ van Jozua Douglas en de derde plek ging naar het boek ‘Party Time (for girls only)’ van Hetty van Aar.

De kinderen in de leeftijd van negen tot en met twaalf zijn drie keer bij elkaar gekomen om te ‘speed-boek-daten’. Met elkaar praten over hun favoriete titels en elkaar enthousiasmeren om ook een bepaald boek te lezen. Ze moesten bijhouden wat ze van de boeken vonden en ze beoordelen met een cijfer.

 Slotfeest
Op 30 mei is de finale in de bibliotheek in Amstelveen waar de uiteindelijke top 3 van de vier Amstelland Bibliotheken wordt gekozen, want ook kinderen uit Uithoorn, Westwijk en Stadsplein namen deel aan de Amstellandse Kinderboekenjury. Die middag komt schrijver Jozua Douglas naar Amstelveen. Nu staat zijn boek nog op nummer twee, maar wie weet gaat hij er toch met de eerste plaats vandoor als de andere kinderen hem op nummer een zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel