KiKa roeit rondje Nederland

Onder de naam KiKaRoW Rondje NL wordt van 13 april tot en met 14 juli door Nederland geroeid om geld in te zamelen voor het onderzoeksproject 'LATER' van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Gedurende veertien weekeinden wordt 1400 kilometer langs ruim 45 roeiverenigingen afgelegd. Geïnteresseerde leden van roeiverenigingen kunnen zich individueel of in teamverband opgeven.

 

De actie wordt breed gedragen met onder andere steun van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). 

 

Het hart van de tocht vormt zeeroeiboot 'The Vin', mede bemand door roeiers die inmiddels genezen zijn van kanker, en internationaal gelauwerde roeiers. De start vindt plaats in Uithoorn, waarna onder andere Den Haag, Middelburg, Den Bosch, Maastricht, Arnhem, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Alkmaar, Zaandam en Amsterdam worden aangedaan om op 14 juli in Utrecht te eindigen.

 

'The Vin' wordt door heel Nederland begeleid door de Tjerck Hiddes, een schip van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers uit Den Helder. 

 

Roeitocht naar Engeland
Initiatiefnemer van KiKaRoW is Albert Vuil. De Aalsmeerder, lid van roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn, kreeg in 2002 te horen kreeg dat bij zijn achtjarige kleinzoon Vinnie acute lymfatische leukemie was geconstateerd. Vervolgens ontstond het plan om onder het motto: ‘Kinderkanker De Wereld Uitroeien’ geld in te zamelen. In 2004 werd hiervoor de stichting KiKaRoW opgericht. Een roeitocht in 2005 naar Engeland met dezelfde zeeroeiboot 'The Vin' bracht 285.000 euro op. Vinnie heeft het helaas niet mee mogen maken, hij overleed in 2004 op bijna 10-jarige leeftijd. 

 

Meer informatie en opgave via kikarow.nl. Lees hier het eerder gepubliceerde interview met Albert Vuil 

 

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel