Kerstmarkt Lions maakt mensen blij

Het exacte aantal bezoekers dat afgelopen weekend een bezoek bracht aan De Historische Tuin was onmogelijk te tellen. Maar dat de vierde editie van de Lions Ophelia Kerstmarkt een succes was, is duidelijk. Voor het eerst werd ook de vrijdagavond meegenomen in het programma. Of dat volgend jaar herhaald wordt is een puntje voor de evaluatie. De opbrengst gaat naar verpleeghuis Rozenholm.

Gezelligheid was er wel op elk moment. Met muziek van het dameskoor Lyda's Lady's, de Kudelkwetters, Aalsmeers Harmonie en Denk aan de Buren was er ook voor het entertainmentgedeelte gezorgd. Radio Aalsmeer zorgde ervoor dat de mensen die om wat voor reden niet konden komen, er toch deelgenoot van konden zijn.

Sociale cohesie
De standhouders toonden zich tevreden. In de verschillende kassen, tussen cyclamen en ander bloeiend goed, waren kramen ingericht met allerhande handel. Van oliebollen tot honing en van champagne tot zeep. Variatie volop. In trek waren de pannenkoeken die in de bollenschuur werden gebakken. Wat opviel was de gemoedelijke sfeer en de lange tijd dat mensen aanwezig bleven. De markt zorgde duidelijk ook voor sociale cohesie onder de bezoekers en ook dat was winst.

Excursie
Bezoekers kwamen soms van heinde en verre. Zoals het echtpaar uit West-Friesland (foto) dat op vrijdagavond genoot van een beker glüwhein. “Ik ben vroeger leraar geweest op een tuinbouwschool in Castricum en ging ieder jaar met mijn leerlingen op excursie naar De Historische Tuin. Toen ik las dat hier een kerstmarkt was, wilde ik het graag weer een keer zien. Maar ik denk dat we nog een keer terug moeten komen om het bij daglicht te zien,” aldus deze bezoeker.

Foto's en tekst Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de wintermarkt van Aalsmeer Centrum

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin