Kerken pakken uit met kerst

Inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart hebben het voor het kiezen wat de kerst betreft. De plaatselijke kerken bieden ook dit jaar weer een scala aan mogelijkheden om kerstvieringen bij te wonen. Voor jong en oud, voor ochtend- en avondmensen. Tien kerken laten in een gezamenlijke advertentie weten wat ze precies aan diensten organiseren. 

Wie graag de kinderen wil betrekken bij kerst kan daarvoor aanschuiven bij diverse theaterachtige vieringen. Bijvoorbeeld in de Open Hof kerk, waar een interactief toneelstuk wordt opgevoerd door Theater Zwuf. In het stuk wordt herder Max gevolgd en kunnen kinderen als ze verkleed komen, meedoen.

Ook  de Lijbaankerk pakt uit voor kinderen met een herdertjestocht. Kerst begint vroeg bij deze kerk. Al op zaterdagavond gaat deze wandeling door de omgeving van start (zie foto onder). De Levend Evangelie Gemeente speelt op zondagochtend de kerstmusical 'Glitter', een hedendaags verhaal doorspekt met een boodschap van alle tijden.

In de Sint Jan Geboorte van Kudelstaart vindt het traditionele 'kindje wiegen' plaats, waarbij het geboorteverhaal voor de allerkleinsten wordt verteld. Over tradities gesproken: ook de kerststal is weer opgebouwd en zelfs tot aan Tweede Kerstdag te bewonderen.

In de kerk van Aalsmeer-Oost wordt maandag vroeg in de avond het kinderkerstfeest met de titel 'Zeg, zullen we op weg gaan' gevierd, later gevolgd door de kerstnachtdienst met de wonderlijke titel 'Een selfie van Jozef.'

Kinderkerstfeest is het ook in de Dorpskerk. Op zondag om half vijf met het toneelstuk 'Welkom in Hotel Toekan'. Een dag later gevolgd door een kerstnachtdienst die ook voor Engels- en Poolstalige bezoekers te volgen is.

In de Samen Op Weg Gemeente van Kudelstaart houden ze van koorzang. Tijdens de kerstnachtdienst treedt mannenkwartet de Hermansingers op, de kerstochtenddienst wordt oogevrolijkt door Caritas. Op tweede kerstdag gaat het feest door met de kerstmusical van 'Opa Knoest'.

Die andere Kudelstaartse geloofsgemeenschap, de Alphakerk heeft op kerstochtend in het Dorpshuis een kerstontbijt waarna een feestelijke kerstdienst volgt. Ook de CAMA gooit er op kerstochtend een ontbijt tegenaan met het familekerstfeest. De avond ervoor houden de evangelischen een viering in de open lucht van het Surfeiland (foto boven).

De Doopsgezinden tot slot, hebben op de middag van de 24e een kerstspel van De Binding en op kerstochtend een viering met medewerking van het Doopsgezind Kerkkoor.

Zie voor meer details de advertentie onder dit artikel. Door erop te klikken wordt u doorgelinkt naar de website van Aalsmeer Over Hoop waar nog meer informatie te vinden is.

(advertentie) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin