Kerken mogen weer, Oosterkerk helpt CAMA

Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepelen, hebben ook de kerken toestemming om met meer dan 30 mensen samen te komen. Voorwaarde is wel dat de kerkgangers rekening houden met de welbekende anderhalve meterregeling. Gezinsleden mogen wel dichter bij elkaar zitten. Bijzonder is dat de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG) tijdelijk onderdak vindt in de Oosterkerk.

Omdat de ACG geen eigen gebouw heeft, huurt deze kerkgemeenschap voor haar zondagsdiensten ruimte in de Groenstrook. Maar verhuurder Wellant heeft besloten dat er tot 1 september geen activiteiten met groepen mensen in hun gebouwen mogen plaatsvinden en daarom heeft de ACG een probleem met het organiseren van hun diensten. “Dat was wel even slikken,” erkent voorganger Maurice Lubbers, “we moesten daardoor vrij plotseling op zoek naar een nieuwe plek. Op zo’n moment is het heel erg fijn dat de kerken in Aalsmeer zo goed samenwerken. We zijn snel en enthousiast ontvangen in de Oosterkerk waar we komende zondag om 16:00 uur onze eerste dienst sinds lange tijd kunnen houden. De afgelopen maanden hebben we het steeds met videodiensten gedaan. Afwisselend live via Zoom of met van tevoren opgenomen beelden. Dat ging prima maar we hebben wel het onderlinge contact erg gemist. Daarom zijn we heel blij en dankbaar dat de Hervormde Kerk Aalsmeer-Oost dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.”

Er wordt net als bij andere kerken gewerkt met intekenlijsten zodat de kerkleiding weet op hoeveel mensen er gerekend kan worden en ze niet over het maximum aantal heengaan. Het RIVM voorschrift om niet te zingen zal worden nageleefd. Dat de ACG om 16:00 uur kerk heeft is omdat de Oosterkerk zelf om 10:00 uur dienst heeft. Overigens draait de ACG twee zondagen achter elkaar proef waarna de kerk een zomerstop van drie weken ingaat. Vanaf 9 augustus is de kerk nog vier zondagen te gast in Oost. Daarna hoopt de ACG weer terug te kunnen naar het vertrouwde schoolgebouw van het Wellant.

Tekst en foto Arjen Vos

ALS_kadernota_partijen_v8

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel