Kerk in de aanbieding

Een van onze bronnen voor nieuwsgaring zijn de sociale media, ze zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. We speuren ze dagelijks af en kwamen een opmerkelijk berichtje tegen. Voor de maquette van de Dorpskerk, waar al eerder mee ´geleurd´ is, wordt een mooi plekje gezocht.

De maquette, oorsponkelijk afkomstig uit het gemeentehuis, staat momenteel in de fietsenwinkel van Romkema, op de hoek Marktstraat/Van Cleeffkade. De wens is echter om het schaalmodel een meer zichtbare plek te geven, bijvoorbeeld in een etalage ergens in de Zijdstraat. 

Gesneuveld
Welke winkelier in het Dorp voelt zich genegen een hoekje in zijn of haar etalage op te offeren voor een stukje Aalsmeerse historie in het klein? De kunststof plaat, zoals te zien op de foto, is helaas tijdens eerder vervoer gesneuveld. Maar ter promotie kunnen we nog wel aandragen dat in de maquette lampjes zijn aangebracht. Geen klimaatverantwoorde LED-verlichting, maar een beetje handigerd m/v kan dat natuurlijk zó aanpassen.
 
Tekst: Mariëlle Wegman
Foto: de maquette van de Dorpskerk (bron foto: Marjanne Vleghaar)
 
(advertentie)

 

2 reacties

  1. Misschien in het Zorgcentrum. Het zou toch zonde zijn als dit pronkstuk verloren gaat.

  2. Kerk manqette is gemaakt door hr W Kniep oud koster en beheerder van de dorpskerk heeft ook in de dorps kerk gestaan oud-Koster dorps kerk NC J van kampen kostervan 2003tot 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin