Keep the soul alive met Ferry Maat

Keep the soul alive! En dat gebeurde zeker zaterdagavond in de Crown Studio’s tijdens de Ferry Maat Soulshow. Voor de derde keer kwam de populaire oud-radio dj Ferry Maat naar Aalsmeer en draaide daar als vanouds soulmuziek voor een enthousiast publiek. Negenhonderd mensen dansten, zongen en maakten plezier.

Het evenement Ferry Maat in Aalsmeer was binnen enkele dagen uitverkocht. De organisatoren Kees Markman en Mike (Multi) van der Laarse waren voor de derde keer in rij goed voor een ‘discofeest’ waar al lang van te voren naar uit gekeken werd door vele veertigers, vijftigers en zestigers.

Overvolle dansvloer
Maar liefst 36 jaar was Ferry Maat verantwoordelijk voor het radioprogramma de Soulshow. Beginnend in 1972 bij Radio Noordzee en eindigend bij Radio Veronica. Hij inspireerde vele discjockey ‘s met de disco-, soul- en funkmuziek. Nog steeds heeft hij een grote aanhang en dat bleek ook zaterdag maar weer.

Onvermoeibaar draaide hij bekende nummers die bij velen herinneringen opriepen. De dansvloer stond overvol en er was nauwelijks plaats voor swingende dance moves, maar dat maakte de dansende menigte niet uit. De sfeer zat er goed in. Op het podium bijgestaan door de Omnia-danseressen Veronique en Mariëlle maakte Ferry Maat er een echte discoshow van.

Mystery guest George Mcrrae
Als klap op de vuurpijl kwam er een bekende ‘soulartiest’ optreden. Al die tijd was het geheim gehouden en des te leuker was de verrassing dat het zanger George Mccrae was. De Amerikaanse zanger had met het nummer ‘Rock your baby’ eind jaren zeventig een internationale discohit.

Uiteraard liet hij deze kraker horen, maar ook nummers van The Commodors, Earth Wind & Fire en meer van zijn oud-collega’s. Hij was dan wel flink wat ouder geworden, zijn stem was nog prima.

Wachtlijst
De organisatie, bijgestaan door vele vrijwilligers, was al vele dagen bezig in de Crown Studio’s om er een waar discopaleis van te maken. “De Big Apple is een lege ruimte die je zelf moet voorzien van alle techniek,” vertelt Kees Markman. “We moesten alle licht, geluid en versiering aanleggen, zoals de vele spiegelbollen en lasers.” De organisatie was tot in de puntjes geregeld. Parkeerwachters, garderobe, rookruimte, snacks voor de inwendige mens, EHBO-ers en meer.

Begonnen in de VVA-kantine, daarna de Bloemhof en nu naar de Crown Studio’s. Het feest wordt steeds groter, maar na negenhonderd kaartjes was het toch echt uitverkocht.  “We hebben helaas ook wat mensen moeten teleurstellen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen. Die hebben we op een wachtlijst gezet. Volgend jaar zijn we er weer, maar veel groter willen we het niet maken. Dit is precies goed.”

Soulcijzenbroodjes
Een aantal mensen waren in de gelukkige omstandigheid om kaartjes te winnen voor de Soulshow. Zo gaf het team van het radioprogramma ‘Vrijdagavondcafé’ op Radio Aalsmeer kaartjes weg en kon er ook gewonnen worden bij Banketbakkerij Ab Müller. Iedereen die ‘soulcijzenbroodjes’ kocht, mocht de bon inleveren en uit al deze bonnen werd één winnaar getrokken door de organisatie. De winnares was Evelyn Slavenburg. Leuk was dat ze de kaartjes bij de banketbakkerij op kwam halen toen de Soulshow-organisatie zaterdagochtend vroeg aan het ontbijt zat.

Van ieder drankje ging € 0,50 naar Handbalvereniging FIQAS Aalsmeer. Binnenkort wordt de opbrengst bekend gemaakt, maar gezien het aantal drankjes dat geschonken is, zal het bedrag in de vele duizenden euro’s liggen.

2015 en 2016
Soulshow-fans kunnen nu de datum voor 2015 alvast in hun agenda zetten. “Ik heb Ferry Maat alweer vast kunnen leggen voor ons discofeest op 10 oktober,” aldus Kees Markman. “En in 2016 vieren we het 5-jarig bestaan en dat zal op 8 oktober zijn. Noteren dus.” 

Foto’s: Ferry Maat in Aalsmeer, waar lang naar uit gekeken was. Een groots discofeest met een optreden van soulzanger George Mcrrae. (foto’s Frank Karssing)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel