Kaagbaan uit de lucht

Tussen aankomende zondag en zondag 15 september heeft buur Schiphol onderhoud aan en rond de Kaagbaan in de planning staan. Tijdens de werkzaamheden is de baan niet in gebruik en zal het vliegverkeer van andere aan- en uitvliegroutes gebruik maken.

De werkzaamheden behelsen het vervangen van asfalt en baanmarkeringen waar noodzakelijk, en het vervangen van baanverlichting door LED waar mogelijk. Ook worden er bij de Kaagbaan voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een extra taxibaan over de A4.

Vliegverkeer verdelen
Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken voert de luchthaven een aantal verschillende werkzaamheden tegelijkertijd uit. De Kaagbaan zal niet langer buiten bedrijf zijn dan strikt noodzakelijk. Overdag zal het vliegverkeer worden verdeeld over de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan ('Bulderbaan') en de Zwanenburgbaan. 's Nachts wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van de Zwanenburgbaan. Overigens kunnen weersomstandigheden en operationele factoren de planning van de werkzaamheden nog doen wijzigen.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman

Foto's: archief AalsmeerVandaag 

(advertentie)

Eén reactie

  1. Natuurlijk moet er onderhoud gepleegd worden.Maar wij krijgen al bakken met herrie over ons heen.De komende weken dus nog meer. Men heeft onderzoek gedaan naar de vogels rondom Schiphol. Hieruit blijkt dat de vogels agressief stress en doofheid vertonen. Bij ons bewoners hoeven ze geen onderzoek te doen. wij onder de Aalsmeerbaan hebben het zelfde Alleen de vogels kunnen weg vliegen en wij kunnen geen kant op. H de vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel