Kaagbaan open, Kaagbaan dicht

Sinds 15 september is de Kaagbaan weer in gebruik, nadat er twee weken onderhoud aan is gepleegd. De blijdschap zal van korte duur zijn, daar op 27 oktober dezelfde baan weer dicht gaat. Voor een periode van maar liefst dertien weken, vanwege onderhoud aan rijbaan A8. Het behoeft nauwelijks toelichting dat het vliegverkeer daardoor vooral gebruik zal gaan maken van de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan, wanneer gestart en geland moet worden in of vanuit zuidelijke richting.

Rijbaan A8 maakt deel uit van een dubbele rondweg. Met de afsluiting van de A8 is een van de rijbanen niet beschikbaar en moet het taxiënd verkeer allemaal gebruik maken van en en dezelfde baan. Het gevolg hiervan is dat er tweerichtingsverkeer ontstaat op een van de drukste kruispunten op de luchthaven. Er kan alleen maar getaxied worden naar de Kaagbaan of de Aalsmeerbaan. En omdat er niet tegelijkertijd gevlogen kan worden van en naar de Kaagbaan en Zwanenburgbaan, kiest Schiphol ervoor om de Aalsmeerbaan vaker in te zetten. 

Combineren
Dat er met regelmaat onderhoud gepleegd moet worden, dat snappen we. Maar wat we niet snappen is waarom bepaalde onderhoudswerkzaamheden niet gecombineerd kunnen worden. In september ging de Kaagbaan immers dicht vanwege onderhoud aan deze baan zelf. Nu gaat de baan niet dicht, maar kan niet of nauwelijks gebruikt gaan worden vanwege werkzaamheden aan een rijbaan. We vroegen BAS om opheldering, die bleef echter uit. 
 
Met de kippen op stok
De werkzaamheden aan de A8 zullen plaatsvinden van zondag 27 oktober tot zondag 15 december. De geluidsoverlast via de Aalsmeerbaan zal vooral tussen 7:00 uur 's morgens en 22:30 's avonds merkbaar zijn. De luchthaven laat op de eigen website weten: Het spijt ons dat je hierdoor wellicht meer overlast van ons ervaart”. Als Cora van Nieuwenhuizen nog de intentie heeft om een nacht in Aalsmeer door te brengen om de overlast zelf te ervaren, adviseren wij haar om met de kippen op stok te gaan.
 
 
Tekst: Mariëlle Wegman
Foto's: archiefbeelden AalsmeerVandaag
 
(advertentie)

7 reacties

  1. Vanmorgen rond half 7 gewekt door de eerste stijgende vliegtuigen over ons dak en de tuin. Niks wat langer slapen of in de tuin bezig zijn. Herrie! Elf uur later en minstens 330 vliegtuigen later denk ik: Die portie van 500 per dag halen we wel weer. Zucht! Weet iemand het uit-knopje bij Schiphol?

  2. Het spijt ons voor de overlast zegt Schiphol. Het hele jaar door al regelmatig ver voor 7 uur en na 22.30.overkomende vliegtuigen .Daar hoor hoor je Schiphol niet over.Van mij mag de Kaagbaan dicht blijven Hebben we s.morgen.s vroeg geen last meer van de vliegtuigen.Schande Schiphol .Je klacht melden bij bas.Het blijkt wel dat je daar ook niets aan hebt
    .Henk de vries

  3. Ben benieuwd of het eens rustig blijft tussen 22.30 u en 7.00 u .Ik geloof er geen moer van. Ze kunnen toch ook via een taxibaan opstijgen.????

  4. Van 7.00 tot 22.30….pfff….was dat maar waar. Afgelopen weken 6 uur, half 7 en na 00 uur werd er ook nog vrolijk gevlogen. En dat van eind oktober tot half december. weer. Echt niet normaal meer!

  5. Aangezien de Kaagbaan officieel de “preferente baan” is, MOET deze bij keuzemogelijkheid ten allen tijde ingezet worden in plaats van de Aalsmeerbaan! Zie afspraken Alderstafel! Aangezien nu kennelijk sprake van een keuze is, is het inzetten van de Aalsmeerbaan in strijd met de afspraken! Aalsmeerders hoeven dit niet te accepteren!

  6. BAS en Cora van harte welkom in bovengenoemde periode.. En ik kom dan graag in het huis van Cora slapen.

  7. Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Ik ga een vlieger kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin