Jubilerend Schiphol trakteert jonge sporters

Schiphol bestaat dit jaar 100 jaar. En wie jarig is trakteert. De luchthaven stelt 100.000 euro beschikbaar voor jonge sporters in de regio die een goed idee hebben op sportief gebied. Het Schipholfonds neemt de organisatie van deze extra donatieronde voor zijn rekening.

Om deze verjaardag te vieren, worden de pijlen vooral op jeugdige sporters gericht. Wie tussen de 6 en 16 jaar oud is en iets mist bij hun sportclub, mag een aanvraag doen. Overigens wel met medeweten van de vereniging waarvan ze lid zijn.
 
Ballenkanon
Volgens de website van het Schipholfonds kan het gaan om bijvoorbeeld doeltjes, een tennisballenkanon, pionnen, tafeltennistafel, turnmatten of een hindernis op een skatebaan. Of voor de organisatie van een wedstrijd of evenement. Er mag een aanvraag worden ingediend voor een bedrag tussen de 500 en 5000 euro.
 
Aan het werk
De kinderen worden hiervoor wel zelf aan het werk gezet. Zo moeten ze onder meer uit kunnen leggen waarom het nodig is, uitzoeken wat de aanschafkosten zijn en wanneer het geleverd kan worden.
 
Gehonoreerd
Een aanvraag doen is overigens nog geen garantie dat het ook gehonoreerd wordt. Is de aanvraag door het Schipholfonds akkoord bevonden, dan komt het van 1 april tot 21 april op de website te staan en mag erop gestemd worden. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans op een donatie.
 
Zaterdag 11 juni maakt Tom Egbers, voorzitter van het Schipholfonds, de winnaars bekend tijdens een feestelijke middag. Waar dit precies gehouden wordt, maakt het Schipholfonds later bekend.
 
(Afbeeldingen Schipholfonds)
 
– advertentie –
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel